Yaz Kur'an Kursu hazırlıkları başladı

Pazar ilçe Müftülüğünce 2014 yılında Yaz Kur'an kurslarda eğitim verecek personel için seminer düzenlendi.

TEFEKKÜR 17.06.2014 08:00:56 34 0
Yaz Kur

İsmail AKDEMİRCİ
İlçedeki okulların tatile girmesiyle 23 Haziran günü başlayacak olan Yaz Kur’an kurslarında öğrencilerin öğreniminde görev alacak din görevlileri için eğitim semineri gerçekleştirildi.

İlçenin Merkez Sahil Cami altındaki Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kuran Kursu Öğreticilerine İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şubesi Müdürü Ali Keskin ve İlçe Müftüsü Vedat Başsan tarafından verimliliği artırmak, kazanımları davranışlara dönüştürmek amacıyla Yaz Kur'an Kurslarının işleyiş ve işlemleri hakkında bilgi ile pedagojik eğitimi verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan ilçe Müftüsü Başsan, “Atanmış din görevlisi yoktur, adanmış din gönüllüsü vardır” konusuna vurgu yaptı.


Başsan, 'Yaz Kur'an kurslarımızın, milletimiz memleketimiz ve Pazar’ımız için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, tüm öğreticilerimize ve öğrencilerimize başarı ve kolaylıklar dilerim” ifadelerini kullandı.



Slayt gösterisi eşliğinde, yaz Kuran kursları eğitim takvimi, kayıt işlemleri ve Kuran öğretim, yöntem ve teknikleri ile yaz Kuran Kursları Uygulama Esasları ve Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi anlatıldı.

Seminerde, imkanlar ölçüsünde eğitim-öğretim mekanlarının fiziki yapısının iyileştirilmesi, bilgisayar, araç-gereç ve materyallerin kalite ve sayısının artırılması ile derste mümkün olduğunca teknolojik imkanlardan yararlanılmaya çalışılmasının önemi vurgulandı. Seminerde ayrıca, derslerin çeşitli oyun ve etkinlikler içerisinde öğrencilerin katılımıyla işlenmesine özen gösterilmesi, ödüllendirmelerde ise aşırılığa yer verilmemesi tavsiye edildi 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI