YAŞAYAN TARİHİ SÖNMEZ BU DEFA ÜZDÜ

Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Kooperatifinde yıllarca hizmet etmiş, Bölgemizde Atmacacık denilince İlk akla gelen bir şahsiyet olan Reşat Sönmez yakalandığı hastalığa yenik düştü

TEFEKKÜR 8.12.2021 17:50:42 37 0
YAŞAYAN TARİHİ SÖNMEZ BU DEFA ÜZDÜ

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Trabzon-Rize ve Artvin’de Kooperatifçilik tarihinin en uzun başkanlığını yapan ve tanınan renkli siması Reşat Sönmez 84 yaşsında hayatını kaybetti.

Arhavi için yaşayan tarih ve önemli bir değer olan Reşat Sönmez İlçede her kesim tarafından sevilen, sayılan ve ilçenin makro paşası olarak lanse edilen bir isimdi.

Reşat Sönmez 37 yıllık kooperatifçilik yaşamında bir cemiyet insanı olarak çeşitli dernek ve kooperatiflerde başkanlık yapmıştı.

Reşat Sönmez, yakalandığı hastalıktan dolayı Artvin Devlet Hastanesinde tedavi görüyordu. 84 yaşındaki Reşat Sönmez’in tedavi gördüğü hastanede aniden durumunun ağırlaşması üzerine yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Reşat Sönmez’in ölüm haberi ilçede ve kooperatif camiasında büyük üzüntü yarattı. Cenazesi 9 Aralık Perşembe günü Arhavi Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası Cumhuriyet mahallesindeki aile mezarlığında toprağa verilecek

Çaca lakapi ile tanınan Reşat Sönmez evli ve 4 çocuk babası idi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI