Vesvese, insana neden bela olmuş, hikmeti nedir?

- Acaba müminlere bu derece zarar veren ve onları rahatsız eden vesvese, ne hikmete binaen insana bela olmuş? - Vesveselerimden dolayı baya ıstırap çekiyorum, bu bir imtihan mıdır?

TEFEKKÜR 7.03.2018 07:24:51 38 0
Vesvese, insana neden bela olmuş, hikmeti nedir?

Değerli kardeşimiz,

Bu sorunun cevabı şudur;

İfrata varmaması, yani aşırıya kaçmaması ve insana galip gelmemesi şartıyla vesvesenin aslı uyanıklığa sebeptir, araştırmaya davetçidir ve ciddiyete vesiledir. Kişideki lakaytlığı atar, umursamazlığı def eder. Vesvesenin tahrikiyle kişi, araştırmaya ve doğruları öğrenmeye başlar.

Yani vesvese aslında kişiye güzel bir arkadaştır, onu ilme, araştırmaya, ciddiyete sevk eder. İşte bu yüzden hikmet sahibi olan Allah, şu imtihan yurdunda ve şu müsabaka meydanında, bizlere bir teşvik kamçısı olarak, vesveseyi şeytanın eline vermiştir. O da beşerin başına vuruyor.

Ayrıca şu da unutulmamalıdır ki, nasıl ki, bir hastanın, hastalığından kurtulması için, gerekli ilaçları belli bir müddet, düzenli bir şekilde alması gerekir. Aynen bunun gibi, vesvese hastalığına yakalanan kişinin de bu hastalıktan kurtulması için; dinimizin sunduğu devalara ve ilaçlara bir müddet devam etmesi, yani vesvesenin mahiyetini ve kurtuluş çarelerini iyice öğrenmesi ya da cevabın sonunda linkini vereceğimiz sesli ve görüntülü cevapları gerekirse tekrar tekrar seyretmesi gerekmektedir.

Bu tekrar yapıldıkça, vesvesenin mahiyeti ve kurtuluş çareleri daha iyi anlaşılacak ve bu sayede bir daha yakalanmamak üzere ondan kurtulmak mümkün olacaktır.

Yine şunu da unutmamalıyız ki, vesveseden sadece bizim kurtulmamız da yeterli değildir. Biz inşallah Allah’ın bir lütfu olarak vesvese hastalığından kurtuluruz. Ancak aynı duruma düşmüş kardeşlerimize de bu ilaçları ulaştırmak gerekir.

Zira, vesvese ile gönülleri yaralanmış, çareyi Allah’tan uzaklaşmakta arayan binlerce insanımız vardır. Kardeşimiz, ağabeyimiz, anamız, babamız, akrabalarımız, arkadaşlarımız ve iman sahibi olmak cihetiyle yüz binlerce din kardeşimiz, tedavisi olmadığını zannettiği bu hastalık ile yaralıdır.

Halbuki bu vesveselerden kurtulmak ne kadar da kolaydır. Şart o ki, vesvesenin mahiyeti keşfedilebilsin. Ancak bu keşfi kişinin kendisinin tek başına yapması oldukça zordur.

O halde gelin biz, Allah’ın rızası için vesvese ile yaralanmış kardeşlerimizin yardımına hep beraber koşalım. Bu hakikatlerin tamamını anlatmak mümkün ise anlatalım, mümkün değil ise, bunlardan onları da haberdar edelim ve onlara tavsiye edelim.

İlave bilgi için tıklayınız:

Vesvese ve kurtuluş yolları, sesli ve görüntülü cevaplar. 
Vesvese nedir; nedenleri hakkında bilgi verir misiniz?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI