Vali Çeber, Şehit Aileleri İle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Valiliği bünyesinde organize edilen, Şehit aileleri onuruna verilen iftar programına katıldı

TEFEKKÜR 9.04.2022 11:21:46 82 0
Vali Çeber, Şehit Aileleri İle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

RİZE-Rize Öğretmen Evinde düzenlenen iftar programına Vali Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber’in yanı sıra Rize İdare Mahkemesi Başkanı Ergün Coduroğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Duman, Gülhani Ozan Sarı, Sedat Sezik, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, kurum amirleri, Emniyet ve Jandarma teşkilatı personelleri ve şehit aileleri katıldı.

İftar yemeği öncesi İl Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından Kuran’ı Kerim okundu.

Vali Çeber iftar yemeği öncesinde yapmış olduğu konuşmada Şehit aileleriyle bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı, yardımlaşma, dayanışma, birbirinin farkında olma ve en ulvi değerlere sahip çıkıp, kendi benliğimizle bir muhasebe ve muhakeme yapmak demektir. Böyle bir mübarek günde, bir iftar sofrasında, sizlerle beraber olmaktan ve sizleri misafir etmekten büyük bir onur duyuyorum. Soframızı paylaştığınız için, zahmet edip geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sofralar ancak davetlilerin bir araya gelmesi ile anlam kazanır. Sizler bizim en değerli misafirlerimizsiniz. Aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri olan aileleri ile birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duymaktayım.

Biliyoruz ki bu topraklarda özgür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, her sabah pencereden dışarı baktığımızda güneşin doğuşuna şahitlik edebiliyorsak, bedelini binlerce vatan evladı ödediği içindir. Sizler bizim başımızın tacısınız, şehitlerimizin emanetine en iyi şekilde sahip çıkmak bizlerin boynunun borcudur.

Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnet ve şükranla anıyor, sizlere sağlıklı güzel bir ömür diliyorum” dedi.

İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından iftar duası edildi.

Vali Çeber, iftar yemeğinin ardından tek tek masaları dolaşarak Şehit aileleriyle sohbet etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI