Vali Çeber, Ödül Törenine Katıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber, Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı tarafından Osman Yılmaz Hocaefendi anısına düzenlenen “Genç Kitaplar Kısa Film Yarışması” ve “En İyi Kitap Tanıtım Yarışması”nın ödül törenine katıldı.

TEFEKKÜR 9.10.2022 10:31:46 102 0
Vali Çeber, Ödül Törenine Katıldı.

Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Lisesi konferans salonunda düzenlenen ödül töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ödül törenin açılış konuşmasını yapan Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Başkanı Rıfat Özer, bu özel gecede katılımlarıyla kendilerini onurlandıran konuklarına teşekkür etti.

Ödül töreninde konuşan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz babası Osman Yılmaz anısına düzenlenen bu özel gecede emeği geçenlere teşekkür etti.

Rize Valisi Kemal Çeber ise böylesi güzel bir program dolayısıyla bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çok güzel bir program için bir araya geldik. Rize’mizin coğrafi güzelliklerinin yanında en önemli özelliklerinden bir tanesi de çok önemli ilim insanları yetiştirmiş olmasıdır. Bunun içinde ilimizde alimlerin, ilim adamlarının, Allah dostlarının ve dinine hizmet edenlerinin sayısı fazladır. Osman Yılmaz Hocaefendi de örnek hayatı ile bunlardan birisidir.

Rize çok önemli ilim insanları yetiştirmiş bir ildir. Bu insanların sadece kendileri yaşayıp gitmediler, bir sürü yetiştirdikleri insanlar oldu. Bunların hiçbiri gök kubbede yok olup gitmiyor. Siz Allah yoluna ne kadar kendiniz vakfedersiniz Rabbim de fazlasıyla bu topraklara karşılığını veriyor. Biz her yıl nüfusuna göre en fazla hafızlık icazeti veren bir iliz. Nüfusuna göre 4-6 yaş Kur’an kurslarının en yoğun uygulandığı yeriz. Bunların hiçbiri boşa değil.

Cumhurbaşkanımızın da son zamanlarda dikkat çektiği bir konu var. Aile kavramına ve değerlerimize o kadar çok saldırı var ki bizim örnek şahsiyetleri çok daha fazla öne çıkarmamız lazım. Onların hayatlarını daha fazla anlatmamız lazım. Değerlerimizle birlikte kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.

Ben her zaman söylerim bu toprağın insanları çok vefalıdır. Bugün de Osman Yılmaz hocayı yad ederek o vefaya bir örnek gösteriyorlar. Bazı şeyleri daha sık yapmalıyız. İşte siz bugün onu yapmışsınız, bu organizasyonun her bir aşamasında emek sarf eden herkesi kutluyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından ise Aykut Kuşkaya ve orkestrası tarafında konser verildi.

Programa Vali Kemal Çeber’in yanı sıra; eşi Neslihan Ayan Çeber, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Güneysu Belediye Başkanı ve Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Başkanı Rıfat Özer, kurum müdürleri, gençler ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI