Tarihi Kurs ’ta tadilat başladı

Kurs, Rize ilinde hala faal olarak görev yapmaktadır. Uzun yıllar hizmetten dolayı tadilata ihtiyacı olan Kurs, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yeniden onarılmaya başlandı.

TEFEKKÜR 16.08.2021 09:56:32 142 0
Tarihi Kurs ’ta tadilat başladı

Pazar ilçesine 9 km uzaklıkta bulunan Tütüncüler Köyü(TAVLAT) Dağdibi, Yavuz, Alçılı ve Elmalık köyleri ile çevrilidir. Köydeki eski tarihi cami 1960'lı yıllarda yapılmıştır.

Tütüncüler Köyünde Erkek ve Kız Kur'an Kursları vardır. Kur'an Kursunda yüzlerce hafız ve imam yetişmiştir. Kurs, Rize ilinde hala faal olarak görev yapmaktadır. Uzun yıllar hizmetten dolayı tadilata ihtiyacı olan Kurs, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yeniden onarılmaya başlandı.

Tütüncüler Kur’an Kursu Rize’nin en ünlü Kur’an Kurslarından biridir. Bu köy Kur’an bülbüllerini Türkiye hatta tüm dünyaya yetiştirmesiyle meşhurdur. Bu kursun kurulması çok eskilere dayanır. Laikin biz Merhum Resul Bölükbaş hoca ile birlikte yapılan hizmetleriyle daha çok tanırız. Resul Hoca 2020 Aralık ayında Koronavirüs(COVİT-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Tütüncüler Kuran kursunda senelerdir ders okutan Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendimizin ilk talebelerinden, Cübbeli Ahmet Hoca ile Büyük Çamlıca Camii İmamhatibi Kurra Hafız İshak Danış Hoca ve Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Badır gibi binlerce hocaya üstadlık yapan, İsmailağa cemaatinin lideri, Nakşibendi Tarikatının büyüklerinden olan Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri’nin Rize Vekilliğini yapan Resul hocanın ardından Vakıf Onursal başkanlığını yapan Yakup Kabalak hocanın gayretleriyle Tütüncüler Kur’an Kursu tadilata alındı.

Yakup Kabalak hoca yaptığı açıklamada “Hidayet Vakfı Kurucusu Merhum Resul Bölükbaş hoca efendinin içerisinde binlerce talebe yetiştirip Türkiye’nin 4 bir yanında hizmete gönderdiği Tütüncüler kuran kursu tadilattadır. Sizlerde bu hayra katkı sağlamak istiyorsanız ilgililerle irtibata geçebilirsiniz”. dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI