Şehidimizin Annesinden Anlamlı Ziyaret

Rizeli Şehit İbrahim Mızrak’ın annesi Hamide Mızrak, oğlunun da hayatının anlatıldığı “81 İlden 81 Şehidimizin Kahramanlık Destanları” adlı kitabı Vali Kemal Çeber’e taktim etti.

TEFEKKÜR 2.02.2022 11:54:36 38 0
Şehidimizin Annesinden Anlamlı Ziyaret

Vali Kemal Çeber, Bitlis’te askerlik görevini yaparken 1994 tarihinde Elazığ’da bulunduğu askeri araca düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan İbrahim Mızrak’ın annesi Hamide Mızrak’ı makamında ağırladı.

Sohbet havasında geçen ziyarette şehidimizin annesi Hamide Mızrak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan, ilimizden de Şehit İbrahim Mızrak’ın kahramanlık destanının yer aldığı '81 İlden 81 Şehidimizin Kahramanlık Destanları' adlı kitabı beraberindeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş’la birlikte Vali Kemal Çeber’e taktim etti.

Şehit Annesi Hamide Mızrak, ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için yapılan bu çalışmadan büyük mutluluk duyduğunu ve her zaman yanlarında olan Vali Çeber’e bu eseri taktim etmeninde kendisini onure ettiğini dile getirdi.

Vali Kemal Çeber ise bu anlamlı ziyaret ve hediyeden dolayı kendilerine teşekkür ederek, “Vatan, bayrak ve millet sevgisi uğruna bir an bile düşünmeden gözlerini kırpmadan canlarını feda eden yiğitlerimiz için ne yapsak azdır, bunu çok iyi biliyoruz. Şehitlerimiz, bu toprakları bizlere vatan kılan, bizler hür ve bağımsız bir şekilde yaşayalım diye canlarını veren mukaddes kişilerdir. Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarma adına bakanlığımızın çalışmalarıyla çok güzel bir eser ortaya konmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu eser tüm milletimiz için çok ayrı bir öneme sahip olacaktır. Böyle güzel bir eseri şehidimizin annesinden almam da benim için ayrı bir mutluluk oldu. Şehitlerimiz ve onların emanetleri olan aileleri başımızın tacıdır.

Yurdumuzu kanları, canları pahasına koruyan şehitlerimize minnet borcumuz hiçbir zaman ödenmez. Bugün bizlere düşen Şehitlerimizin bize emanet ettiği vatanımızı canımız pahasına korumak, yaşatmak ve yüceltmektir” dedi.

81 İLDEN 81 ŞEHİDİMİZİN DESTANI - İBRAHİM MIZRAK


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı