Rize’de vakit Namazları “Bismillah” İle başladı

Rize’nin Pazar ilçesinde ilk Cuma Sahil Camiinde açık alanda eda edildikten sonra ardından ikindi namazı cami içinde cemaatle kılınmaya başlandı.

TEFEKKÜR 30.05.2020 11:33:51 49 0
Rize’de vakit Namazları “Bismillah” İle başladı

CEHAVİR TOPALOĞLU

PAZAR-Yaklaşık 2,5 aydır Cemaate kapalı bulunan camiler kısıtlamanın kısmen ortadan kalkmasıyla ibadete açılmaya başladı.

Rize’nin Pazar ilçesinde ilk Cuma Sahil Camiinde açık alanda eda edildikten sonra ardından ikindi namazı cami içinde cemaatle kılınmaya başlandı.

Rize’nin Pazar ilçesi Hatun iye Merkez Camiinde İkindi namazı sosyal mesafeye dikkat edilerek 2,5 ay sonra ilk kez kılındı.

Cami imam Hatibi İbrahim Karaosman, “hastalık nedeniyle 2,5 aydır kılınamayan Cuma namazı ve İkindi namazları çok şükür cemaatle kılınmaya başlandı” dedi.

İmam Hatip İbrahim Karaosman yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi;

CUMA NAMAZI

'Değerli cemaatimiz, Pazar halkı yaklaşık iki buçuk aydır camiimizden cemaatimiz den uzak kaldı, bu sürede cemaatimiz camiinin değerini biraz daha anlamış oldu. Devletimizin almış olduğu karar ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın uygulaması ile merkez camiimizin etrafında açık alan olmadığından dolayı Sahil Camiimizin yanında Cuma namazımızı eda ettik, Rabbim kabul eylesin inşallah'

İKİNDİ NAMAZI

“ Cuma namazı ardından İkindi namazımızı da camimizde kıldık, rabbim onu da kabul eylesin, bundan sonra ikinci bir emre kadar öğle ve ikindi namazlarımızı camilerimizde cemaatle kılabileceğiz. Cemaatimizin abdestli olarak seccadesi ve maskesi ile beraber sosyal mesafeye dikkat ederek camiye gelmesini rica ediyorum. Bu cemaat şuurumuzu tekrar eskisinden daha iyi şekilde kavrayabilmeyi Rabbim bizlere nasip eyler inşallah, Rabbim bizleri camisiz, camilerimizi cemaatsiz bırakmasın inşallah, rabbim minarelerimizden de ezanlarımızı eksik etmesin rabbim ibadetlerimizi kabul eylesin. Bu süre içerisinde tabi camiimizin gülü diyebileceğimiz 65 yaş üstü cemaatimiz yasak kapsamında olduğundan dolayı onlar, bizlerle beraber olamayacak, ayrıca 18 yaş altı geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz de bu sürede bizlerle cemaatle beraber olamayacaklar, rabbim bu süreci en iyi şekilde atlatıp bunlarla beraber toplu halde cemaatler oluşturabilmeyi nasip etsin inşallah'.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı