RİZE’DE UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİYLE 53 HAFIZ MEZUN OLDU

Yeni tip, Kovid-19 koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesiyle hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında eğitim uzaktan görüntülü sistemle devam ediyor.

TEFEKKÜR 29.04.2020 15:58:59 114 1
RİZE’DE UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİYLE 53 HAFIZ MEZUN OLDU

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Yeni tip, Kovid-19 koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesiyle hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında eğitim uzaktan görüntülü sistemle devam ediyor. Bu süreçte Rize İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı hafızlık Kur'an kurslarında uzaktan görüntülü sistemle eğitim görüp hafızlığını tamamlayan öğrenci sayısı 53’ü buldu.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, koronavirüs tedbirleri kapsamında Rize genelinde hafızlık Kur'an kurslarında eğitim gören hafızların eğitimlerinin uzaktan görüntülü sistemle devam ettiğini belirterek azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını ifade etti.

Müftü Çakmakçı, “Yaşadığımız bu zor süreçte uzaktan derslerini veren hafızlarımız yüzümüzü güldürüyor. 1149 hafızlık öğrencimizle uzaktan eğitime devam ediyoruz. Hocalarımızın uzaktan eğitimle hafızlarımızı dinlediği bu dönemde 53 hafızımızın hafızlıklarını tamamlamaları bizleri son derece mutlu etti. Hafızlık ders dinlemeleri ve yüzüne dersler görüntülü arama yöntemiyle yapılıyor. Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle evlerimize çekildiğimiz bu süreçte öğrencilerimizin ders kaybı yaşamaması için Kur'an kursu hocalarımız elinden gelen gayreti gösteriyor. Bu anlamda hocalarımıza, öğrencilerimize ve hassasiyet gösteren velilerimize çok teşekkür ediyorum” diyerek “Rabbim en kısa zamanda bu zor günleri atlatarak güzel günlere kavuşmamızı nasip etsin” temennisiyle niyazda bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Zeki Fidan
30.04.2020 13:32:12
Bu muhteşem çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı