RİZE’DE ÜÇ AYLARDA “HEDİYEM KUR’AN OLSUN” ÇAĞRISI

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nın birlikte yürüttüğü ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesi devam ederken, Rize Müftülüğünden üç aylarda kampanyaya destek çağrısı geldi.

TEFEKKÜR 29.01.2023 11:00:23 35 0
RİZE’DE ÜÇ AYLARDA “HEDİYEM KUR’AN OLSUN” ÇAĞRISI

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Rize İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Naci Çakmakçı projeye dair yaptığı açıklamada, “Kur'an-ı Kerim'in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma ve anlama konusundaki çabaları desteklemek ve İslam dünyasında Kur’an farkındalığını yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan ‘Hediyem Kur'an Olsun’ programı çerçevesinde projenin başladığı ilk günden itibaren ilimizde bu anlamlı çalışmanın içerisinde olduk. Bugüne kadar ilimiz genelinde hayırseverlerimizin destekleri ile 50 bini aşkın Kur’an bağışını Türkiye Diyanet Vakfımıza ulaştırdık. Mübarek üç aylarda ise çalışmalarımıza ‘Üç aylarda hediyem Kur’an olsun’ sloganıyla devam ediyoruz.” dedi.

Müftü Çakmakçı, “Vakfımız, proje kapsamında yeryüzünde hidayet rehberi Kur'an’ımızın ulaşmadığı hiçbir yer kalmasın hedefiyle hareket ediyor. Hayatları boyunca Kur’an-ı Kerim’i Mushaf olarak görememiş kardeşlerimize Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i ulaştırıyor. Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayan toplumun her tabakasındaki kardeşlerimize hayat kitabımızı hediye ediyor. Özellikle açlık ve yoksulluğun had safhada olduğu Afrika ülkelerinde çocuklar luh adı verilen tahta ve deri parçaları üzerinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenip hafızlık yapmaya çalışıyor. Bu insanlara hediye edilen Kur’an-ı Kerimler onların hem hayatını kolaylaştırıyor hem de mutlu olmalarına vesile oluyor. Yurt dışında öncelikle Afrika, Balkanlar, Asya’da ayrıca Latin Amerika ülkeleri, Kafkaslar, Asya Pasifik ülkelerinde medrese, cami, Kur'an kursu ve üniversitelerden gelen talepler proje kapsamında değerlendirilmektedir. Yurt içinde ise okul, yurt, hastane ve cezaevlerine yönelik Türkçe mealli Kur'an hediye etme çalışmaları sürdürülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Çakmakçı, ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesi kapsamında bir kişinin daha Kur’an-ı Kerim ile tanışmasına vesile olmak isteyen vatandaşlarımızın TDV Rize Şubesinin banka hesabına bağış yapabileceğini ayrıca KURAN yazıp 4333’e SMS göndererek 50 TL tutarında 1 adet Kur’an bağışlayabileceklerini veya online olarak bagis.tdv.org adresi üzerinden ve bankalar yoluyla projeye destek olabileceklerini söyledi.

Cami görevlilerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz, il ve ilçe müftülüklerimiz ile TDV il ve ilçe şubelerimizden kampanya hakkında detaylı bilgi alınabileceğini bildiren Müftü Çakmakçı, “İnsanların en hayırlısı, Kur'an’ı öğrenen ve öğretendir.” hadis-i şerifi rehberliğinde herkesi, bu projeye destek vermeye davet ediyoruz. Bu amaçla ‘Hediyem Kur'an Olsun’ projesine siz değerli vatandaşlarımızın katkısını bekliyor, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için, insanlara maddi ve manevi destek olmak misyonu ile yola çıkan vakfımıza desteklerinizin devamını diliyoruz.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı