Rize’de Resmi Bayramlaşmaya Halk Katılmadı

Rize’de Resmi Bayramlaşmaya Halk Katılmadı

TEFEKKÜR 10.07.2022 13:23:31 84 3
Rize’de Resmi Bayramlaşmaya Halk Katılmadı

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde düzenlenen resmi bayramlaşma törenine vatandaşlar ilgi göstermedi. Pazar’da resmi bayramlaşma töreni Belediye hizmet binası salonunda yapıldı…

Pazar’da düzenlenen resmi bayramlaşma törenine vatandaşlar ilgi göstermedi.

Pazar ilesinde resmi bayramlaşma töreni Belediye hizmet binasında yapıldı. Buradaki bayramlaşmaya Eski Bakan Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, Siyasi Patiler, STK lar, Muhtarlar ve İlçe Protokolü ile az sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların ilgi göstermediği bayramlaşma da protokol birbiriyle bayramlaştı.

Ardında Protokol daha sonra sırasıyla daha önce belirlenen İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçkar Devlet Hastanesi’ni ziyaret ettiler.

İlçede esnaflarla konuştum neden ilgi gösterilmediğine dair,

BAYRAMLAŞMALAR DA DEĞİŞME UĞRADI

Büfe işletmecisi, eskinden siyasiler ve protokol bizi bayramlaşmaya gelirler bizde memnun olurduk. Şimdi ise ayaklarına çağırıyorlar. Bayramlaşmanın bile tadını kaçırdılar.

Çay Salonu İşletmecisi, İşimi gücümü bırakıp bayramlaşmaya mı gideceğim. Bizim geleneğimizde esnaf esnaf gezilir ve bayramlaşma işyerlerinde yapılırdır. Ardından da en kalabalık yerde oturulur, bir yandan halkın derdi dinlenir, diğer yandan da sohbet edilip ve protokol ile halk kaynaşırdı.

Kasapçılıkyapan esnaf, Bayramda 1.gün kurbanlar kesilir,2.gün kıyma yapmak için vatandaşlar bize yoğun ilgi gösterirler. Bayramlaşma merasimi halk ile yapılacaksa ilçenin öne çıkan alanında hep birlikte yapılır. Bir türlü kapalı alanlardan meydanlara çıkamadık. Seçimlerde siyasiler tek tek esnafları gezip oy istiyorlar. Âmâ bayramlarda mesaj veya diğer iletişim araçlarıyla partilere davet ediyorlar. Her şey değişti.


Anahtar Kelimeler:
Pazarlı
10.07.2022 17:59:37
vatandaşı temsil etmeleri için seçtiğimiz insanlar bizleri ayaklarına çağırıyor, herşeyi geçtim, başkan kimin için başkan seçildin, vekil isen kimin için vekil seçildin, bu toplum siz siyasileri hizmet için seçti, size hizmet etmek için değil, biraz halka inin vatandaşın dertlerini dinleyin artık

VELİOĞLU.
11.07.2022 14:50:59
Körler, sağırlar, birbirini ağırlar. Pazarımız bunu hak etmiyor. Kendileri çalıp Kendileri oynuyor. Hayırlı Bayramlar..

Halk
14.07.2022 09:55:46
Sayın vekilim halkın telefonlarına bir de cevap versen .. mesaj atıyoruz dönüş yapan yok ....cumhurbaşkanımız her daim tel açık tutulacak halk size ulaşabilecek demişti ...oy zamanı açarsınız telefonlari ..

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI