RİZE’DE RAMAZAN ÇOŞKUSU LİSELİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YAŞANDI

Rize İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi, öğrencilere yönelik iftar programı düzenledi.

TEFEKKÜR 25.04.2022 09:18:05 31 0
RİZE’DE RAMAZAN ÇOŞKUSU LİSELİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YAŞANDI

RİZE-Ali Metin Kazancı Rize Lisesi’nde gerçekleştirilen iftar programına Rize’deki lise ve dengi okullarda öğrenim gören genç öğrenciler katıldı. İlahi dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen iftar programında konuşan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, gençlerin gayretleriyle daha iyi bir dünyanın inşa edileceğine inandığını kaydederek, kurum olarak gençlik faaliyetlerini önemsediklerini ve bu vesile ile genç öğrencilerle sık sık bir araya geldiklerini ifade etti.

Müftü Çakmakçı, Ramazan’da gençlerle yapılan buluşmalar kapsamında; Üniversite öğrencileriyle, İmam Hatip Ortaokulu hafızlık hazırlık sınıfı öğrencileriyle ve Kur’an kursu öğrencileriyle iftar buluşmaları gerçekleştirdiklerini, düzenlenen Ramazan temalı gençlik kampında ise milli, manevi, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle kardeşlik iklimi oluşturduklarını dile getirdi.

Çakmakçı, “Bugün iftarda siz değerli gençlerimizle birlikteyiz. Ramazan-ı Şerifin en mutlu anlarından birini beraber yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki: ‘Müslümanın Müslüman üzerine hakları vardır. Bunlardan biri de meşru olan davete icabet etmektir.’ Sizler bu davete icabet etmeseydiniz bu davetin hiçbir anlamı yoktu. Davetimize icabet eden başta İl Milli Eğitim Müdürümüze, Müdür Yardımcımıza, Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize ve siz değerli öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim daha nice birliktelikler nasip eylesin. Cenab-ı Hak zekânızı keskin eylesin. Dinimiz, vatanımız ve milletimiz için çok güzel makamlara gelmeyi, bu necip millete en güzel şekilde hizmet etmeyi nasip eylesin. Cenab-ı Hak ömrünüzü bereketli eylesin. Hepinize başarılar diliyorum. Ramazanınız mübarek, iftarınız bereketli, ibadetleriniz ve dualarınız kabul olsun.” şeklinde dua ile konuşmasını tamamladı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı