Rize'de 66’cı İftar Geleneğine Yoğun İlgi

Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca efendinin 1950 yılında başlatıp vefatına kadar devam ettirdiği iftar geleneği, Kurucusu olduğu İrşad Vakfı Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu bahçesinde gerçekleştirildi.

TEFEKKÜR 28.06.2016 17:18:02 16 0
Rize
Haber: Bayram Ali KAVALCI

Rize Müftülüğü, Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kuran Kursunda 2016 yılı içerisinde Hafızlığını tamamlayan 21 erkek ve İrşad Vakfı Mehmet Mataracı Kızı Kuran Kursunda eğitim gören 7 kız öğrenci ile Kopuzlar kursunda eğitim gören 100’ün üzerinde öğrenciyle birlikte iftara katılan, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Eski Valisi Enver Salihoğlu iftarda yaptıkları konuşmada, Milli ve manevi eğitim alan yüzlerce öğrenciyle birlikte iftar açmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek öğrencileri ve kuran Kursu öğreticileri ile kuran kurslarına destek olan hayırseverleri tebrik ettiler.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Eski Rize Valisi Enver Salihoğlu, Eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Dokap Başkanı Ekrem Yüce, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, Rize Belediye Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, İsmet Sivrikaya, Rize Orman Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Rize Milli Eğitim Müdür Şemsettin Durmuş, RTE Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli, Çaykur Personel Daire Başkanı Kamil İpek, Rize Müftü Yardımcıları Ali Çakmak, Naci Çakmakçı, Hakki Gür, Hakkı Ekşi Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Ekşi, AK Parti İyidere İlçe Başkanı Talat Tüfekçi, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek çeşitli hediyeler taktim ettiler.

İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan ve İrşad Vakfı Müdürü Abdülkadir Kara, İrşad Vakfının 66’ncı geleneksel iftarına katılan, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize eski Valisi Enver Salihoğlu, Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve diğer resmi ve özel zevat ile daha önceden tarihleri kesinleşmiş farklı iftar programları nedeniyle, İrşad Vakfının geleneksel iftarına katılamayanlar tebrik mesajlarını gönderen devlet büyüklerine katılımlarından ve desteklerinden dolayı dua ve teşekkürlerini ifade ettiler. Rahmetli hoca efendinin talebeleri ve sevenleri merhumun yaşamı boyunca önemli şahit oldukları ilim ve irfan yolunda yaşadığı, öğrettiği manevi hatıra ve anılarını dile getirdiler.

Zavendikli Mustafa Hoca’nın birçok toplumsal konuda kanat lideri olduğunu ve daime insanları doğru yola sevk etmede yaptığı hizmetlerden bahsedildi. Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur-an Kursunda bu yıl altmış altıncısı gerçekleşen iftar yemeğine ilgi oldukça yoğundu. İftara yüzlerce hayırsever ve Kur-an Kursunda eğitim gören talebelerle birlikte aile bireyleri, STK Başkanları ve Müftülük camiası imam hatipleri katıldılar. İrşad Vakfının geleneksel iftarı Necati Hut hoca efendinin duasıyla son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI