Ramazan'da akıldan ziyade kalp hissedardır.

Ramazan'da akıldan ziyade kalp hissedardır.

TEFEKKÜR 16.06.2016 15:08:25 49 0
Ramazan
Ne okuduğunuz Kur'ân böylesine anlamlı, ne kıldığınız namaz böylesine hissiyatlı, ne de tuttuğunuz oruçlar böylesine ihlâslıdır Ramazan haricinde..

Böylesine Cenâb-ı Hakk'a yakın olduğunuz hissini veren başka bir ay yoktur.

Çünkü nasıl ki şeytan zincire vurulup Cehennem kapıları kapanmış, Cennet kapıları ardına kadar açılmıştır işte kalp kapıları da, ayine-i samed olması hasebiyle ardına kadar açılmıştır Ramazanda.

Belki de en büyük ve en çok ve en tesirli Esma-ül Hüsna tecellileri Ramazanda gerçekleşir ve Ramazana hastır. Ve kalbin içindeki binlerce lâtife de bu ayda karınlarını doyururlar binlerce manevî gıda ile.. Onun için Risale-i Nur okurken dahi en çok kalbe, hislere bakanlar tetkik edilmeli, mütalâa edilmelidir bu ayda.

Madem en çok kalp ve ruh hissedardır o halde en çok kalp ve ruhunuzu dinleyin bu Ramazan. Kırmayalım meselâ kimseyi veya kalp ve ruha zarar veren ne varsa terk edelim. Unutmayalım ki yemek-içmek imsak ile iftar arası, kalp kırmak, gıybet, kul hakkı gibi günahlar ile kabir arası yasaktır.. Bu Ramazan günahlara karşı orucumuzun başlangıcı olsun inşallah. 
Akif Aslan(Yeni Asya Gazetesi)

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı