Ramazan günlüğü

Ramazan Günlüğü

TEFEKKÜR 23.06.2017 14:53:32 31 3
Ramazan günlüğü

Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 29

“Allah küfre saplanmış olanlara Nuh'un karısı ile Lut'un karısını örnek getirdi; Bu ikisi iki iyi kulumuzun nikahı altındaydılar; fakat kocaların(ın misyonların)a ihanet etmişlerdi. (Bu iki kadına) 'Ateşe girenlerle birlikte siz de girin!' denildiği (gün), iki (kocanın) varlığı da, onları Allah'ın cezasına uğramaktan koruyamayacak.”

“İman edenlere ise Allah, Firavun'un karısını örnek göstermiştir: Hani o demişti ki: 'Rabbim! Lütfu kereminden bana cennette sade bir ev ihsan et; beni Firavun'dan, onun (çirkin) amelinden ve zalim kavmin (şerrinden) kurtar!'

İmran'ın kızı Meryem'i de (örnek göstermiştir): O (Meryem) ki iffetini korumuş, buna karşılık Biz de onun (rahminde)kine ruhumuzdan üflemiştik; o da Rabbinin kelimelerini ve O'nun kitaplarını gönülden tasdik etmişti: zira o, Allah'ın iradesini gerçekleştirmek için el pençe divan duranlardan biriydi.”(Tahrim: 66/10-12)

Hadis-i Şerif

Rasul-i Ekrem (sav) buyurdular ki:

“Ey kızım Fatıma! Babam Peygamber diye sakın güvenme! Rabbine karşı kulluk vazifeni yap! Eğer Allahtan nefsini satın alamazsan vallahi ben bile seni kurtaramam!(Müslim, İman 89, Hadis no:351)

Biliyor muydunuz?

Tefsirlerde geçmektedir ki, Firavun Müslüman olduğu için karısı Asiye’ye ağır işkenceler yapıyordu. Asiye ise direndikçe direniyor, sabrediyordu.

Rabbinden kendisine “cennette bir köşk yapmasını” istemişti. Rabbi onun bu isteğini yerine getirdi. Bir gün yine Firavun öldüresiye döverken Asiye cennetteki köşkünü görür. Güzelliği karşısında gülmeye başlar.

Olup biteni anlamayan Firavun şaşırır ve şaşkınlığını şöyle dile getirir.

“Bu nasıl iş! Bu kadın delirdi galiba! Ben onu öldürmek üzereyim o ise hala gülüyor!”

Kâfirlerin hiçbir zaman anlayamayacakları hakikat işte budur.

“Ölüme gülerek gitmek!”


Anahtar Kelimeler:
asım
23.06.2017 15:01:17
ramazan boyunca yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı öncellikle hocam sizi,size bu imkanı veren kaçkar53.com tebrik eder.yayın hayatınızda uzun yıllar başarılar diliyorum.

kemal
23.06.2017 15:02:27
her yazınızı okudum 29 cüz e geldik.rabbim sizlerden razı olsun sağolun var olun.bu yorucu ve meşakkatli sıcaklarda hiç ara vermeden yazdınız bu konuarda bir kişi istifade etse de yeter ve artar bile.

Yusuf KAMBUR
24.06.2017 08:58:09
güzel sözleriniz için teşekkürler. rabbimizin bize gönderdiği son mektuptan bazı ayetler seçtik. belki bir kardeşimize, hiç bilmediğimiz bir kardeşimize bir kapı aralar diye. hayırlı bayramlar diliyorum.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI