Ramazan ayına ait Ayet-Hadis ve Dua

Ramazan ayına ait AYET-HADİS ve DUA

TEFEKKÜR 29.03.2023 10:37:45 123 0
Ramazan ayına ait Ayet-Hadis ve Dua
Bir Âyet
103 'On günden fazla kalmadınız' diyerek aralarında fısıldaşırlar.
104 İçlerinden en aklı başında olanı, 'Hayır, ancak bir gün kaldınız' der. Halbuki söyledikleri şeyi en iyi biz biliriz.
(Tâhâ Sûresi 103. ve 104. Âyetler)

Bir Hadis

Kişi büyük günahlardan kaçındığı takdirde, beş vakit namazlar, cumadan cumaya ve Ramazan'dan Ramazan'a, işlenen günahlara kefarettir.
(Müslim, Tahâret 16)

iki Dua

Elhamdülillâhi Rabbil Alemîn, Vessalâtü Vesselâmü alâ Rasûlinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Ve Mentebiâhu bi İhsanin ilâ Yevmiddîn.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah (c.c.)'a, salat ve selam ise Peygamberimiz (s.a.s.)'e, ehline, tüm ashabına ve kıyamete kadar ihsan ile O’nun peşinden gidenlere olsun.

1-Allah'ım! Bu günde bana zekâ ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır. Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerti!

....................

2-Allah’ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli!

Amin. Velhamdülillahi Rabbil Alemin

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI