Pazar’ın gündemi; KÖY CAMİLERİ VE GÖREVLİLER

Her hafta farklı konuları ele alıp ilçemiz genelinde yaşananları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

TEFEKKÜR 12.06.2021 11:12:49 64 0
Pazar’ın gündemi; KÖY CAMİLERİ VE GÖREVLİLER

ABDULLAH UZUN

Her hafta farklı konuları ele alıp ilçemiz genelinde yaşananları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu hafta vatandaşlardan gelen “farklı” ama benim açımdan önemli bir konuyu sizlerle paylaşırken ilgililere de buradan “mesaj” yollamak istiyorum

KÖY CAMİLERİ VE GÖREVLİLER

Fırsat buldukça “köy” ve yaylaları gezmeye devam ediyorum. Karadeniz’de özellikle Rize denilince akla ilk gelen tabiki “ÇAY” dır.

Kampanyanın başlamasıyla hareketlenen bölge, bitişine kadar çok büyük bir “tempo” ile devam eder.

Bu süreçte ev halkı sabahın erken saatlerinde yatağından kalkar “tarla” ya girer güneş çıkana kadar kontenjanını doldurmaya çalışır. Öğle vakti ara verilir, güneş artık tesirini yitirmeye başladığında ise üretici bu kez ertesi günün kontenjanını tamamlamak için tekrar tarlaya girip akşam geç saatlere kadar gün tarlada biter.

Bu süreçte bazı olumsuzluklar da oluyor tabi. Bunlarda birisi “CAMİ ve GÖREVLİLERİ”; geçen hafta bir köye gittim. Öğle vaktiydi. Ezan okununca camiye gittim. Baktım kapıda birkaç kişi oturuyor. Abdestten sonra görevli bekledik. O arada vatandaşın biri “Abdullah buranın imamı tarlada Çay topluyor. Ezanı da ben okudum. O akşam gelecek gelin hep birlikte namazı kılalım” dedi.

Diğeri hemen söze karışarak “ ben böyle imamların arkasında namaz da kılmam” dedi. Ben de bunun yanlış olduğunu, kabahatin de biraz da sizde, bizde bulunduğunu izah ettim. Vatandaş “bunu kaç kez dile getirdik ama sonuç yok” dedi. Bir diğeri “sadece bizde değil çay zamanı birçok köy aynen bizim gibidir. Ezanları dahi vatandaşlar okuyor” dedi.

Çok üzüldüm. Değerli imamlarımız elbette ki ekonomilerini düzeltmek, ailelerine katkı için farklı gelir yolları bulmak zorunda olabilirler. Lakin bu yapılırken asli görevlerini de yerine getirmek zorundadırlar.

Devletimiz sağ olsun her camiye 2 kadro verdi. Ve “camimizde imam yok” sözleri şikâyetlerine son verdi.

Çok değerli imamlarım; lütfen görevinizi yapın. Ondan sonra da hangi işin peşinde koşarsanız koşun. Devlet tüyü bitmemiş yetimin hakkını sizlere veriyor. Bu memlekette bir çok insan iş aş beklerken sizin işiniz var.

SON SÖZ

Dünya ve ahiret dengesini kurması gereken sizler, bizlere vaazlarda hep bunlardan söz ediyorsunuz. Sizde bize söylediklerinize uyun. Bu vaazların tesir etmesi sizin “ ihlas ve samimiyetinizden” sonra hayat bulur.

Yoksa hep birlikte kaybederiz. Ve “ülkenin gençliği nereye gidiyor” çağrısını kürsülerden çok daha devam ederiz ve edersiniz.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı