Pazar'da Muhteşem “Kutlu Doğum“

Kutlu Doğum Haftası Münasebeti ile, İlçe Müftülüğümüzün düzenlenmiş olduğu 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' Konulu Konferans verildi.

TEFEKKÜR 20.04.2014 09:21:43 45 0
Pazar
HABER İSMAİL AKDEMİRCİ

İlçemiz Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı kapsamında İlçeniz Kaymakam Selçuk ASLAN, Belediye Başkanı Dr. Ahmet BASA, İlçe Emniyet Müdür Güngör KAPTAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK, Ak Parti İlçe Başkanı Sabri AYDUĞDU, yakın İlçe Müftülerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı kendisine önemli bir görev olarak kabul etmektedir. Bu sebeple 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftasında, tema olarak “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” in ele alınarak 18 Nisan 2014 Cuma günü saat 19.30 da Pazar Belediyesi Düğün Salonunda 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Samsun İl Müftüsü Hayrettin ÖZTÜRK tarafından konuşmacı olarak katıldı.

Yoğun İlgi gören gecede; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Balıkçı Köyü Cami İmam-Hatibinin Kur’an-ı Kerim tilaveti okuduktan sonra, İlçemiz Müftüsü Vedat BAŞSAN Hz. Peygamberin, Din ve Samimiyetle ilgili kısa konuşma yaptı. İlçemiz Müftülüğü Tasavvuf Korosunun ilahileriyle muhteşem gösteri ile devam etti. İlçemizdeki okullarda düzenlenen, 'Hazreti Peygamber, din ve samimiyet' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
 

Şiir dallında birinci olan Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu öğrencisi Derya Salep’e ödülünü Kaymakam Selçuk Aslan, yarışmada ikinci olan Vali Erdal Ata Ortaokulu öğrencisi Yıldız Can Bal’a hediyesini Belediye Başkanı Ahmet Basa ve yarışmada üçüncülüğü elde eden Hamidiye Ortaokulu öğrencisi Deniz Gülhan’a da ödülünü İlçemiz Müftüsü Vedat Başsan tarafından verildi.

Kompozisyon dalında birinci olan Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nursena Özgenç’e ödülünü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, ikinciliği elde eden Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Gamze Özyanık’a plaketini Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ve yine üçüncülüğü elde eden Necat Sağbaş Anadolu Lisesi öğrencisi Derya Yılmaz’a da ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan takdim etti.
İlçemiz Kaymakamı Selçuk ASLAN, Hz. Peygamber, Din ve Samimiyetle ilgili Konuşma Yaptıktan sonra, Program Samsun İl Müftüsü Doç Dr. Hayrettin ÖZTÜRK’ ÜN konuşmacılığını yaptığı Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet konulu Konferans verdi.
Konferansta, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin önemine değinen Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye’de nisan ayında Peygamber Efendimizi anlama konferansları tertip etmektedir. Her sene birbirinden güzel konular, insanları yakından ilgilendiren meseleler Türkiye’nin her tarafında hatta dünyanın pek çok İslam ülkesinde çalışmalar yapılmaktadır. Burada da buna benzer bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.        

Konuşmasında İslam’ın kullandığı bir takım kavramlar olduğunu ve Müslümanların son zamanlarda bu kavramların içini boşalttığını ifade eden ÖZTÜRK 'Bu kavramların anlamlarını tahrip ederek ya da tedavülden kaldırarak içini boşaltmaktayız. Mübarek aylardan biri Şaban ayıdır. Şaban ayı ile ilgili yapılan filmlerden insanlar Şaban ismini kullanamaz olmuştur. Bir diğeri Recep ayıdır. Recep ile ilgili yapılan filmden dolayı insanlar kullanamaz olmuştur. Bunun için bu dini kavramlar hepimizin kavramlarıdır. Dini kavramları yerli yerinde kullanmalı ve içini boşaltarak tedavülden çıkarmamalıyız' diye konuştu.       

Müslümanların samimiyetlerini sorgulamaları gerektiğini söyleyen İl Müftüsü Doç. Dr. Hayrettin öztürk “Eğer hem Allah’a inanıyor hem de Allah’ın kitabına karşı samimi değilsek sorun var demektir. Müslümanlığın gereğini yapmıyorsak, yalan konuşuyorsak, yalan habere inanmayın dediği halde inanıyorsak, küs durmayın dediği halde küs durabiliyorsak, alay etmeyin, lakap takmayın, ayıp ve kusur araştırmayın dediği halde biz bunların hepsini yapıyorsak ne kadar samimi olduğumuzu sorgulamalıyız” dedi.
 
Yapılan yardımlarda da samimi olunmasını isteyen İl Müftüsü ÖZTÜRK, “Vereceğiniz sadakaları ve zekâtları başa kakarak iptal etmeyin. Yardımlarınız da zekatlarınız da boşa gidebilir. Bizim çocukluğumuzda bazı zenginler bizi büyük bir elbise mağazasına çağırırlardı. Mağazanın ilk katındaki yeni elbiseleri görünce heyecanlanırdık ama bizi ikinci kata çıkartırlardı. İkinci katta da güzel elbiseler olurdu, onlardan verecekler sanırdık. Bizi üçüncü kata çıkardıklarında orada 4-5 senelik paslanmış, küflenmiş elbiseleri zekât olarak verirdiler. Senin beğenmediğini Allah beğenir mi? Bu nasıl zekat yerine geçer? Kime verdiğin önemli değildir, kim için verdiğin önemlidir. Allah’ın huzurundayken, ‘Allah’ım bu paslı, tozlu, küflenmiş elbiseleri senin rızan için verdim’ diyemezsin” dedi.
 
Konuşmasına Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak devam eden Samsun İl Müftüsü ÖZTÜRK, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bir müminin tuttuğu futbol takımı her şeyin önünde geliyorsa, takımı kaybettiği zaman üzülüyorsa, takımının bütün futbolcularını yedek dahil ezbere isimlerini biliyor da Kur’an-ı kerimden o kadar ayeti ezbere bilmiyorsa düşünmek lazım. Eğer bir kardeşim, yabancı şarkıcılar dahil tüm müzikleri ezbere bilip de Kur’an-ı kerimden bir sure bilmiyorsa onun da inancı müzik olmuştur. Bu akşam eve gittiğimizde şunu düşünelim: Müslümanlığımızın gereğini ne kadar yapıyoruz, Allaha karşı ne kadar samimiyiz, Peygamberi ne kadar seviyoruz, onun yaptıklarını ne kadar yapıyor ve ne kadar samimiyiz? Müslümanlara karşı görevlerimiz var, bu konuda ne kadar samimiyiz? Eşimize karşı görevlerimiz var. Bin defa ‘Lailahe illallah’ diyor eve varınca hanıma küfrediyor, hanımı dövüyor kavga ediyorsak nasıl bir Müslüman’ız. Kendimizi bir samimiyet testinden geçirmeliyiz.'. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı