Pazar’da Mevlid Kandili sohbeti yapıldı

Pazar’da Sahil Camii konferans salonunda Pazar Müftülüğünce Mevlid Kandili sebebiyle “Hz. Peygamberle Yaşamak’’konulu konferans düzenlendi.

TEFEKKÜR 13.01.2014 18:48:48 24 0
Pazar’da Mevlid Kandili sohbeti yapıldı
Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan’ında katıldığı konferansta Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan konuşmacı olarak katıldı. İlçe Belediye Başkanı Ahmet Basa ve AK Parti Pazar İlçe Başkanı Sabri Aydoğdu'da sohbette katılanlar arasında yer aldı.

Müftü Doğan, Peygamber sevgisinin öneminden bahsederek, Peygamber sevgisinin çocuklarımıza küçük yaşta aşılanması gerektiğini, bu aşama da anne ve babalara büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtti.



Kaymakam Aslan ise yapmış olduğu selamlama konuşmasında, şunları söyledi:
“En fazla sevilmiş, en fazla övülmüş kişi için onun ümmetinden olmak hasebiyle onun doğumunu kutluyoruz. Peygamber Efendimiz için birçok naat yazılmıştır. Bu naatlar içerisinde en güzellerinden olan Süleyman Çelebinin Mevlidinde “Muhabbetten Muhammet (s.a.v.) oldu hâsıl, Muhammetsiz(s.a.v.) muhabbet ne hâsıl” der. Dinimizi sevgi dini diye tanımlarız ancak hayatımızın merkezine sevgiyi, muhabbeti yerleştirmede sıkıntıların var olduğunu, mümin kardeşlerimizi, insanları sevmeye, birbirimize karşı hoşgörülü olmaya ihtiyacımızın var olduğunu, Peygamberimize yakışır bir ümmet olabilmek ümidiyle Mevlit kandilinizi kutlarım.”



Kaymakam Aslan ve İl Müftüsü Doğan, Pazar Sahil Cami altında yapımı devam eden okul öncesi eğitim verecek sınıfların yapımının da incelemelerde bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı