Pazar Sahil camiinde gençler sabah namazında buluştu

Pazar Sahil camiinde gençler sabah namazında buluştu.

TEFEKKÜR 18.03.2023 13:09:02 72 0
Pazar Sahil camiinde gençler sabah namazında buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde organize ettiği ‘Gençler Sabah Namazında Buluşuyor’ etkinliği kapsamında sabah namazını Sahil Cami’sinde kılan gençler, İlçe Müftüsü Recep Şahan’ın vaazını dinlediler.

ÇANAKALE ZAFERİ VE RAZAMAN AYI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ.

İlçe müftüsü Recep Şahan, kılınan sabah namazının ardından gençlere hitap etti. Şahan, konuşmasında Çanakkale Deniz zaferinin 108. Yıl dönümü olması dolayısıyla gençlere Çanakkale ruhunu anlattı. Şahan daha sonra yaklaşan Ramazan ayına dair önemli mesajlar verdi. Şahan’ın konuşmasında ele aldığı konuları gençlere anlattı.

Ramazan ayına ait “üç anahtar kelime” var.

1-KUR’AN: Ramazan Kur’an’da adı geçen tek aydır ve orada da Kur’an ile ilişkili geçmektedir(Bakara 2/185)Ramazan içine Kur’an inen bir aydır. İşte bu sebeple sultan olmuştur.

2-ORUÇ: Ramazan “Oruç” ayıdır. İslam’ın beş şartından biri olan “oruç tutmak” Ramazan ayında farzdır.. Ramazanı “Kur’an ve oruç” ekseninde yaşamak asli vazifemizdir. Ne Kur’an ’sız ne de oruçsuz Ramazan olamaz.

3-İNFAK: Ramazan infak ayıdır. Bu aya mahsus mali bir ibadet vardır. Buna “sadaka-i fıtır / fitre” diyoruz. Bu bir infak çeşididir. Ramazan aynı zamanda toplumsal dayanışmanın zirve yaptığı bir ay olmaktadır. Bu manada bu Ramazan’ın temasının “RAMAZAN VE YARDIMLAŞMA” olması da anlamlıdır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI