Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi’nde İlahi dinleti

Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi’nde, İlçede faaliyet gösteren ve başarı çalışmalarla ilçe halkının beğenisini kazanan Kaçkar İlahi grubu görevlilerince Öğrenci ve öğretmenlere Ramazan arifesinde Tasavvuf Müziği dinletisi düzenl

TEFEKKÜR 1.05.2022 10:14:15 101 0
Pazar Necat Sağbaş Anadolu Lisesi’nde İlahi dinleti

PAZAR-Okulu’n müzik öğretmeni Osman Şinal’ın da grupta yer aldığı Kaçkar İlahi grubu Ney ve Ud eşliğinde adeta manevi bir hava ile Ramazan ayı yolcu edilmeye çalışıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. ”Okulumuz Müzik Kulübünün organizasyonu ile Ramazan Bayramı arifesine yaklaştığımız günde 'Tasavvuf Musikisi” Dinletisi programı düzenledi. Okulumuz konferans salonunda gerçekleşen programa bölgemizde uzun yıllar Tasavvuf Mûsikîsinin tanıtımında büyük emeği olan; Okulumuz müzik öğretmeni Osman Şinal’ın da üyesi olduğu Kaçkar İlahi Gurubu, ilahi ve ezgileriyle dinleyicilerin gönüllerine dokundu. Rize Diyanet Eğitim Merkezi görevlisi Hasan Çatlıoğlu'nun da ney ve ud eşlikleriyle, Ney ve ilahi sunumlarının arasında, Pazar Kirazlık Hatuniye Camii İmam Hatibi Mustafa Bölükbaş'ın kısa sohbetleri, paylaştıkları bilgiler, anılar ve öğrencilere verdikleri eğitim mesajları çok güzel ve anlamlıydı. Okul müdürümüz Ercan Temiz'in de teşekkür konuşmasıyla son bulan dinleti gönüllerimize hoş bir seda bırakmıştır.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI