PAZAR MÜFTÜLÜĞÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI

Pazar İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce Dünya Engelliler Günü dolaysıyla çeşitli programlar düzenlendi.

TEFEKKÜR 3.12.2022 11:50:11 45 0
PAZAR MÜFTÜLÜĞÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI
PAZAR-Kirazlık Mahallesi camiinde düzenlenen ilk programa ilçe müftüsü Recep Şahan, Şube Müdürü Kazım Genç, Engelli Koordinatörü Mustafa Bölükbaş, engelli vatandaşlar ile yakınları katıldı. Engelli Koordinatörü ve Kirazlık Mah.Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Bölükbaş’ın Kur’an tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan ilçe müftüsü Şahan, inancımıza göre bedenen ya da zihnen engelli olmak bir eksiklik değildir” dedi.

Şahan şunları belirtti: “Engellilik yaşama engel değildir. Onun da yaşama hakkı vardır. Engelli insan da Allah katında değerlidir. Saygındır. Allah katında üstünlük ancak takva iledir. Dolaysıyla engelliler toplumda dışlanamaz, değer verilir. Bunun Allah Rasûlü’nün hayatında bize ışık tutacak örnekleri vardır. En bilinen örnek görme engelli sahabi olan Abdullah İbn. Ümmi Mektum. Peygamberimiz ona öğretmenlik vazifesi vermiş hatta Medine dışına çıktıklarında da tam 13 defa yerine vekil bırakmıştır.Yine önde gelen sahabilerden bir ayağı aksayan (topal)Muaz b. Cebel’i Yemen’e vali olarak göndermesi de kayda değerdir.Diğer taraftan dinimiz-kutsal kitabımız Kur’an gözü görmeyene kör, kulağı duymayana sağır demez. Asıl körlüğün hakkı-hakikatı görememek, asıl sağırlığın hakikatı duymamak, asıl dilsizliğin hakkı-hakikatı konuşmamak olduğunu söyler.'

Müftü Şahan ve beraberindekiler, Engelliler programında engelli çocuklar sarık-cüppe giyerek sembolik olarak imam oldular ve mihraba geçerek çeşitli dua ve sureleri okudular. Caminin özel misafirleri öğle namazını da camide cemaatle kıldılar.

Camideki programın ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Yemeğe Belediye Başkanı Ahmet Basa da katıldı.

Diğer taraftan Pazar Müftülüğünce Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen ikinci program sosyal medya üzerinden gerçekleşti. Sunuculuğunu İlçe Engelli Koordinatörü Mustafa Bölükbaş’ın yaptığı ve konuşmacı olarak İlçe Müftüsü Recep şahan’ın katıldığı program müftülük facebook sayfasından naklen yayınlandı. Engelliler ve İslam konulu program bir saat sürdü.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI