Pazar İmam Hatip Okulu’ndan duyuru

Pazar İmam Hatip Ortaokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında yoğunlaştırılmış yabancı dil sınıfına seçilecek öğrenciler için sınav uygulayacak.

TEFEKKÜR 12.05.2023 13:29:42 62 0
Pazar İmam Hatip Okulu’ndan duyuru

Pazar İmam Hatip Ortaokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında yoğunlaştırılmış yabancı dil sınıfına seçilecek öğrenciler için sınav uygulayacaktır.

SINAV İÇİN BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

Yapılan açıklamada; Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Sınıfı Öğrenci Seçme Sınav ve Öğrenci Kayıt Duyurusu için şu bilgiler verildi. “Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Uygulayan okullar arasında bulunan Pazar İmam Hatip Ortaokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında yoğunlaştırılmış yabancı dil sınıfına seçilecek öğrenciler için sınav uygulayacaktır.”


Konuyla ilgili bilgi veren Pazar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hamza Okumuş, “Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, imam hatip ortaokullarında yabancı dilde okuma, yazma, konuşma ve dinleme gibi dil becerilerinin daha aktif kullanılabilmesi amacıyla uygulanan programa 'Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı' denir. İlk aşama için bu eğitim Arapça ve İngilizce olarak uygulanmaktadır. İmam hatip ortaokullarında 5. sınıflarda ilave 7 ders saati, 6. ve 7. sınıflarda ise ilave 6 ders saatine kadar yabancı dil eğitimi verilir. Hedef, aracı dilsiz eğitimidir. Okuma, yazma, konuşma dinleme gibi dört dil becerisinin daha aktif kullanıldığı ve öğrencinin dâhil edildiği bir program uygulanır. 8.sınıfta LGS hazırlık sürecinden dolayı yabancı dil programı uygulanmamaktadır. 2023-2024 Eğitim yılında proje dil sınıfımıza 20 öğrenci kabul edeceğiz. Bu yirmi öğrenciyi okulumuzda yapacağımız sınava göre belirleyip sıralamaya göre kayıtları gerçekleştireceğiz. Velilerimizin 26 Mayıs 2023 tarihine kadar okulumuza bizzat gelip başvuru yapmaları gerekmektedir.”dedi.

Ayrıca; 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı için öğrenci kayıt başvurularımız başlamıştır. Aday kayıt yapılabilmesi için okulumuza velilerin başvuruda bulunması gerekmektedir.

Fiziki donanım ve kaliteli öğretmen kadrosuyla ilimizde sayılı olan okulumuza öğrenci ve velilerimizi bekliyoruz.

Sınav Tarihi: 10 Haziran 2023

Saat: 10.00 da

Yer: Pazar İmam Hatip Ortaokulu


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI