Oruç Tutmak İçin Gece Çalışıyorlar

Temmuz sıcaklarının 50 dereceye ulaştığı Şanlıurfa`da oruç ibadetini aksatmak istemeyen inşaat işçileri, gece çalışmayı tercih ediyorlar.

TEFEKKÜR 9.07.2014 07:54:31 58 0
Oruç Tutmak İçin Gece Çalışıyorlar
Temmuz sıcaklarının 50 dereceye ulaştığı Şanlıurfa`da oruç ibadetini aksatmak istemeyen inşaat işçileri, gece çalışmayı tercih ediyorlar.


Türkiye’nin en sıcak yaz aylarının yaşandığı bazen sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da oruç ibadetlerini aksatmadan çalışmak isteyen inşaat işçileri, gece çalışmayı tercih ediyorlar.


İftardan sonra çalışmaya başlayıp sahura kadar çalışan işçiler, yatsı namazlarını da inşaat üzerinde cemaatle kılıyorlar.


Gündüz oruçlu oldukları çay içemeyen işçiler, geceleyin inşaata getirdikleri semaverde kaynayan çayı ara ara içerek dinleniyorlar.


Gündüzleri çok sıcak olduğu için çalışmadıklarını belirten Mustafa Orhan, ”Gece çalışmamızın sebebi çünkü Türkiye’de en çok sıcak bölge Şanlıurfa bölgesi olduğu için gündüz sıcaklık derecesi 50 dereceyi buluyor ondan dolayı ramazan ayı 30 gün sürünce çalışmamız zor oluyor. O yüzden saat 10.00’da başlayıp gece 02.00’de bitiriyoruz.” dedi.


ÇOK ŞÜKÜR GÜNDÜZ ORUCUMUZU TUTUYORUZ


Çalıştıkları inşaatı bitirmek zorunda olduklarını ifade eden İmam Çetin, ”Gece çalışmak zordur ama madenci ışıklarımız var onları açıyoruz her taraf aydınlık oluyor çalışmazsak da olmuyor. Çok şükür gündüz ise orucumuzu tutuyoruz bu inşaatın oruca kadar bitmesi lazım ondan dolayı çalışmak zorundayız. Oruçlu da çalışamayacağımıza göre gece çalışacağız başka bir çare yok en iyisi de geceleri çalışmaktır.” diye konuştu.


Oruç ibadetini yerine getirmek için gece çalıştıklarını ifade eden Ali Orhan, “Gece vakti çalışmak zor olmuyor tam tersine daha iyi oluyor gündüz orucumuzu tutuyoruz akşamda çalışıyoruz böyle. Ondan da bir sıkıntı yok biz çalışıyoruz kendi işimizdir aydınlatmayı yeterince yapıyoruz. Urfa’da havalar çok sıcak olduğu için dışarda işsiz bile çalışmadan beklemek sıkıntı oluyor. Şimdi gece çalışıyoruz sıkıntı olmuyor tam tersi çok iyi oluyor biraz iş az çıkıyor ama idare ediyoruz oruç gideceğine iş gitsin daha iyidir.” ifadelerini kullandı.


Aile geçimlerini sağlamak için çalışmak zorunda olduklarını söyleyen Yakup Orhan ise, ibadetlerini aksatmadan çalışmanın kendilerini sevindirdiğini söyledi. Orhan, ”Gündüz oruçluyken fazla sıkıntı yaşamamız için gece çalışıyoruz hem dünyalık işimiz aksamıyor hem ahiret yönünden bir sıkıntı çekmiyoruz. Ondan dolayı buna bir çözüm bulduğumuz için biraz sevinçliyiz daha doğrusu yani hem oruçluyuz hem de gece işimizi yapıyoruz. Sıkıntılarımız var ihtiyaçlarımız var onları karşılamak zorundayız ama orucumuzu da terk etmiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 Kaynak : ilkha  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI