Okul öncesi din eğitimi kursunu bitirdiler

Sahil Camii Kuran Kursu 4-6 Yaş Grubu Miniklerin Yılsonu Programı

TEFEKKÜR 26.05.2014 07:26:36 42 0
Okul öncesi din eğitimi kursunu bitirdiler
Kur'an kurslarında yaş sınırının kalkmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okul öncesi çocuklara yönelik başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde, pilot olarak seçilen ilimizde faaliyet gösteren 8 kurstan biri olan “Sahil Camii Eğitim Kompleksi”ne devam eden öğrenciler, düzenlenen programla kursu bitirmenin sevincini yaşadılar.

24.05.2014 Cumartesi günü Rize Ali Metin Kazanci Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen program oldukça renkli ve heyecanlı geçti.

Program, Sahil Camii Müezzin Kayyımı Yunus Emre Yılmaz’ın, 7 yaşındaki oğlu Yusuf Bilal’le birlikte okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Hediyeler armağan değildir, verilmemiş armağanlar için birer kaçamaktır. Gerçek armağan, yavrularımıza kendimizden bir parça verebilmektir” sözüyle konuşmasına başlayan İl Müftüsü Yusuf Doğan, çocuklarınızı birilerine havale etmek için göndermiyorsunuz, kendinizden bir parça ayırarak onları geleceğe daha iyi hazırlamak için büyük bir özveriyle gönderiyorsunuz. Bu nedenle hepinizden Allah razı olsun, dedi.

Müftü Doğan, “Cami Hizmetleri Daire Başkanlığından Rize’ye geldiğimde en çok sevindiğim şey, böyle bir lokal çalışmanın içerisine girmek olmuştu. Camiyi hayatın merkezi haline getirebileceğimiz bir cami modeli ararken, Sahil Camii’nin elverişli olduğunu gördük. Vakıf Başkanı İsmail Taşçıoğlu ile birlikte eski Belediye Başkanımız Sayın Halil Bakırcı ve işadamlarımızın da desteği ile çalışmalarımıza başlayarak buradaki “Okul Öncesi Eğitim Merkezi” ni faaliyete geçirdik. Yaptığımız iş aslında deneme yanılma yoluyla tecrübe kazanarak daha iyiyi yakalama işidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız daha önceden böyle bir faaliyet içerisinde olmamıştı. Ancak şimdi Diyanetin önü açıldı. Bu anlamda vesile olanlara da teşekkür ve dua borcumuz var. Burada bize düşen görev, vatandaş-devlet işbirliği içerisinde yavrularımızı vatana, millete, dine, mukaddesata saygılı, sahip çıkan birer evlat olarak topluma katmaktır. Diyanet işleri Başkanlığımız, okul öncesi eğitim projesi çerçevesinde pilot il olarak seçtiği 10 ilden biri olan Rize ilimizde şu anda 8 tane okul öncesi kursumuz bulunmaktadır. Allah’ın izniyle bu iş artık bizim hizmet envanterimize girmiş bulunmaktadır. Bu hizmetlerimize katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bu yavrularımızın yetişmesine emek gösteren hoca hanımları tebrik ediyorum. İnşallah kalitemiz ilerleyen yıllarda daha da artacaktır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapmış ve şu an Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Hasan Örücü, geçmiş tecrübelerini paylaşarak bilgi aktarımında bulundu.

Programda öğrenciler, Kur’an-ı Kerim, Hadis, İlahi, Dua, Skeç ve benzeri gibi dönem boyunca öğrendiklerini sergileyerek katılımcıları hem güldürdü hem de duygulandırdılar.

İstiklal Marşının 10 kıtasını eksiksiz okuyan bir öğrenci ve miniklerden oluşan mehter takımı, seslendirdikleri eserlerle büyük beğeni topladı.

Dönem boyunca yaptıkları el işi örneklerinin sergilendiği programda miniklere çeşitli hediyeler verildi.

Program, plaket takdimi ve miniklerin seslendirdiği birlik şarkısıyla sona erdi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI