Kabe İmamı Ayasofya'da Namaz Kıldırdı

Günlerdir duyurusu yapılan büyük gün geldi çattı. Ayasofya Camisinin önünde ve Kabe İmamının eşliğinde sabah namazını kılmak isteyen Müslümanlar bugün o güzel isteklerine kavuştular. Meydanda adım atacak yer kalmadı.

TEFEKKÜR 31.05.2014 19:36:43 96 0
Kabe İmamı Ayasofya
Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Ayasofya'nın camiye çevrilmesi için 'Seccadeni al da gel' sloganıyla 'Sabah Namazında Ayasofya Camii'nde buluşuyoruz' etkinliği düzenledi.

Düzenlenen programa başta İstanbul olmak üzere çevre illerden de çok sayıda insan katıldı. Akşam saatlerinden itibaren meydanda toplanan Müslümanlar sabah namazının vaktinin girmesini bekledi. Sabah namazının girmesi için meydanda hazır olarak bekleyen vatandaşlara, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Halil İbrahim Kutluay, meydana kurulan platfrom üzerinden dualar etti. Edilen duaların ardında hafız Bayram Genç'te Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

MERAKLA BEKLENEN AN GERÇEK OLDU

Namaza katılanların yıllarca unutamayacağı o an gerçek oldu. Kabe İmamı İstanbul'da Ayasofya Camisinin önünde sabah namazını kıldı. Mescid-i Haram'da yankılanan o ses, bu sabahta Ayasofya'nın meydanında yankılandı.

Namaz vaktinin girmesiyle programa davet edilen Kabe İmamı Şeyh Abdurrahman Basfar alana geldi. Kabe imamı basfar kurulan platform üzerine çıkarak Müslümanları selamladı. Selamlamanın ardından sıra sabah namazına geldi ve kılınan sünnet namazının ardından saflar düzeltilerek sabah namazına duruldu ve namaz kılındı. Kılınan namazında ardından Basfar cemaate uzun süren bir dua etti. Cemaatte yüksek sesle duaya amin dedi. İmam Basfar dua ederken gözyaşlarını hakim olamadı ve ağlayarak büyük topluluğa dua etti. Kabe imamını görmek isteyen topluluk izdiham yaşanmasına neden oldu. Bayanlarda sabah namazında arka saflarda namazlarını kıldılar.

Namazın ardından platforma çıkan AGD Genel Başkanı Salih Turhan namaz kılmaya gelen cemaate teşekkür etti. Ardından Dünya Kur'an okuma birincisi olan Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Son olarak atılan 'Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın' sloganlarıyla büyük cemaat dağıldı.Risale ajans

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı