Her gün bir Ayet,Hadis ve Dua

Her gün bir ayet,bir Hadis ve Dua

TEFEKKÜR 15.11.2022 12:52:45 88 0
Her gün bir Ayet,Hadis ve Dua
Bir Âyet Meali
Allah’ın bir evlât edinmesi olacak şey değildir. O, bundan münezzehtir. Bir işe karar verdiği zaman ona sadece 'ol!' der, hemen olur.
(Meryem Sûresi 35. Âyet)

Bir Hadis Meali
Ebû Hureyre ve Ebû Saîd el-Hudrî radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: 'Bir kimse geceleyin karısını uyandırır da beraberce veya her biri kendi başına iki rek’at namaz kılarlarsa, Allah’ı çok anan erkekler ve Allah’ı çok anan kadınlar arasına yazılırlar.'
(Ebû Dâvûd, Tatavvu 18, Vitir 13; İbni Mâce, İkâmet 175)

Bir Dua
Elhamdülillâhi Rabbil Alemîn, Vessalâtü Vesselâmü alâ Rasûlinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Ve Mentebiâhu bi İhsanin ilâ Yevmiddîn.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah (c.c.)'a, salat ve selam ise Peygamberimiz (s.a.s.)'e, ehline, tüm ashabına ve kıyamete kadar ihsan ile O’nun peşinden gidenlere olsun.

Allah’ım! Bize helâlinden ver, haramdan uzak kalalım; ibadetinle meşgul et, günaha düşmeyelim; lütfunla ver bize, başkasına muhtaç olmayalım. Bizi, anamızı, babamızı ve tüm müslümanları bağışla; hasta olanlara acil şifalar ihsan eyle ve cümlemize saadet-i dareyn nasip eyle. Cennetinle ve Cemalinle bizleri müşerref eyle. Ümmet-i Muhammed’in maddi ve manevi tüm sıkıntılarını gider ve umumi bir rahmet ile merhamet eyle cümlemize. Senin her şeye gücün yeter.

Amin. Velhamdülillahi Rabbil Alemin.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI