Haftanın Ayet ve Hadisi

Kadınlar mülk değil emanettir.

TEFEKKÜR 8.03.2018 07:28:17 31 2
Haftanın Ayet ve Hadisi

Kadınlar mülk değil emanettir.

“ Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.”(Rum: 30/21)

“… Onlar sizin iyiliğiniz için bir elbise, (vazgeçilmez birlikteliğinizin, sizi koruyan, sırlarınızı saklayan ortağı, rahat ve huzur kaynağıdırlar.) Siz de onların iyiliği için bir elbisesiniz, (vazgeçilmez birlikteliğinizin, onları koruyan, sırlarını saklayan, ortağı, rahat ve huzur kaynağısınız…)”(Bakara: 2/187)

Hadis-i Şerif

“Ey insanlar!

“Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah'ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah'ın emriyle helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır.”(Veda hutbesi)

Yorum

-Kur’an, neleri yapıp yapmayacağımızı öğretirken, Hz. Peygamber (sav) nasıl yaşayacağımızı bize öğretmiştir.

-Hz. Peygamberden daha dindar olduğunu iddia eden birinin aklından şüphe edilir. Kur’an’ı Hz. Peygamberden daha iyi anladığını iddia edenin aklından zoru olduğuna hükmedilir. Zira takva ve faziletin zirvesi, rahmet ve merhametin insan şekline bürünmüş halidir Rasul-i Ekrem Efendimiz (sav).

-Gün geldi eşleriyle dargın durdu, onların azarını işitti, kıskançlıklarına katlandı. Dünyevi istekleriyle muhatap oldu. Onlar için Allah’tan ikaz aldı. (Tahrim suresinde) Kâinatın rahmet elçisi, eşleriyle dargınlıktan 40 gün evini terk edip bir hücrede ayrı yaşadı. Ama ömrü boyunca, “Eşlerine bir fiske atmadı, onların onur ve haysiyetlerini zedeleyecek bir söz kullanmadı ve asla şiddete başvurmadı. Eşine şiddet uygulayanlar delillerini kitap ve sünnetten değil koyu bir cehaletten almaktadır. Emanete ihanetten yargılanacaklardır.


Anahtar Kelimeler:
dayı
8.03.2018 07:36:05
hocam Allah razı olsun

kazım
8.03.2018 07:36:58
yine güncel bir konuyu kaleme aldınız sağolun

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI