Haftanın ayet ve Hadisi

Haftanın ayet ve Hadisi

TEFEKKÜR 7.11.2017 09:34:11 139 2
Haftanın ayet ve Hadisi

Haftanın ayet ve Hadisi

Kimse vazgeçilmez değildir

“(Firavun ve ordusu boğulduktan sonra) geriye neler bırakmışlardı neler! Ne bahçeler, ne kaynaklar... Nice ekinler, mahsuller, ne güzel konaklar bıraktılar. Zevk ve sefasını sürdükleri nice nimetler!  İşte böyle oldu. Ve (sonra) başka bir toplumu (onların geride bıraktıklarına) mirasçı kıldık.

Merhamete lâyık olma haklarını kaybettiklerinden, perişan hallerine ne gök ağladı ne de yer. Artık onlara yeni bir mühlet de verilmedi.”(Duhan: 44/25-29)

Hadis-i Şerif

Hz. Ali (ra) bir kabristana uğradığı zaman şunları söyledi:

“-Bırakıp gittiğiniz evlere oturuldu,

-Mallarınız paylaşıldı…

Bunlar bizim tarafta olup bitenler. Ah keşke bir de sizin tarafta olup bitenleri öğrenebilseydik!” Sonra şöyle devam etti.

“Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, onların konuşmalarına izin verilseydi, “en hayırlı azık Allah korkusudur”, derlerdi”( İbniAbdirabbih, el-İkdü’l-ferîd, III, 193; İnsan ve İslam.org. Mehmet Ergün)

Biliyor muydunuz?

Müslüman bir toplumun “olmazsa olmazı” yaratılış gayesini gerçekleştirmektir. “Allah’ı bilme, tanıma ve yalnız O’na kulluk etme” yaratılış gayemiz olduğuna göre gerisi kendini oyalamaktan başka nedir?

Ayet-i Kerimenin verdiği mesaj, “Hiç kimse Allah için vazgeçilmez değildir. Siz Allah’tan ve O’nun değerlerinden vazgeçerseniz O, sizden haydi haydi vazgeçer.”

“Allah katındaki değerimiz, bizim O’na verdiğimiz değer kadardır.”


Anahtar Kelimeler:
hasan
7.11.2017 10:10:50
hocam Allah razı olsun sakın bırakmayınız.1 kişi ben oku.hsam dahi size dua ediyorum.abdullah abiye de teşekkür ederim.inşAllah yurda dönünce ziyaret edecem hollanda

Salih
8.11.2017 17:54:01
elinize sağlık hocam, selamlar.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI