Günün Ayet ve Hadisi

Günün Ayet ve Hadisi

TEFEKKÜR 6.06.2017 10:43:00 127 2
Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 12

AYET

“(Ey Rasulüm!) Öyle ise emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Beraberindeki tevbe edenler de dosdoğru olsunlar. Hak ve adalet ölçülerini aşmayın! Çünkü O, yaptıklarınızı hakkıyla görendir.

Zulmedenlere en ufak bir eğilim dahi göstermeyin! Sonra ateş size de dokunur. Sizin Allah’tan başka yardımcınız da olmadığına göre, sonra büsbütün yardımsız kalırsınız.”(Hud: 11/112-113)

Hadis-i Şerif

“Kim yalan sözü ve yalanla iş yapmayı bırakmazsa Allah’ın onun yemesini ve içmesini terk etmesine ihtiyacı yoktur.”(Buhari, savm, 8)

Biliyor muydunuz?

Fidyeyi kimler verir? Ramazan ayının her günü için fidye vermesi gerekenler, Ramazan ayında oruç tutamayan ve bundan böyle kalan ömürlerinde oruç tutamayacak derecede hasta veya yaşlı olanlar maddi imkânları yerindeyse fidye verirler.

Bir mazeretleri (hastalık, ameliyat, yolculuk, lohusa, ay hali, hamilelik veya emzikli olma) dolayısıyla ramazanda oruç tutamayanlar ramazan sonrası mazeretleri ortadan kalktığında oruçlarını kaza etmelidirler. Bu kimseler fidye verseler oruç borcundan kurtulmuş olamazlar.

Fidye, Ramazan ayının her günü için en az bir fitre miktarıdır. (16 tl.)

29x16: 464 (fidye)

1 adet de fitre: 480 tl’ dir.


Anahtar Kelimeler:
sadık
6.06.2017 18:06:29
hocam Allah razı olsun güzel bir hizmet yapıyorsunuz

kamil
6.06.2017 18:07:42
sizleri kutluyorum.sıkıldık dünyanın sevdasından siyasetinden dedikodusundan siz de olmasanız bunları bilemiyecektik.camiye bile gitmek istemiyorum.çünkü oradakiler bir şey vermiyor

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI