Günün Ayet-Hadis ve Duası

Günün Ayet-Hadis ve Duası

TEFEKKÜR 25.01.2023 10:50:11 156 0
Günün Ayet-Hadis ve Duası
Bir Âyet
﴾25﴿ Mûsâ 'Rabbim!' dedi, 'Gönlüme ferahlık ver.
﴾26﴿ İşimi bana kolaylaştır.
﴾27﴿ Dilimden düğümü çöz,
﴾28﴿ Ki sözümü iyi anlasınlar.
(Tâhâ Sûresi 25-28. Âyetler)

Bir Hadis

İbni Ömer (r.a.)'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurdu: 'Sadece şu iki kimseye gıpta edilir: Biri Allah’ın kendisine Kur’an verdiği ve gece gündüz onunla meşgul olan kimse, diğeri Allah’ın kendisine mal verdiği ve bu malı gece gündüz O'nun yolunda harcayan kimse.'
(Buhârî, İlm 15, Zekât 5, Ahkâm 3, Temennî 5, İ’tisâm 13, Tevhîd 45; Müslim, Müsâfirîn 266- 268; Tirmizî, Birr 24; İbni Mâce, Zühd 22)

Bir Dua

Elhamdülillâhi Rabbil Alemîn, Vessalâtü Vesselâmü alâ Rasûlinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Ve Mentebiâhu bi İhsanin ilâ Yevmiddîn.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah (c.c.)'a, salat ve selam ise Peygamberimiz (s.a.s.)'e, ehline, tüm ashabına ve kıyamete kadar ihsan ile O’nun peşinden gidenlere olsun.

Allah’ım! Kalplerimizi birleştir, aramızı ıslah et, bize kurtuluş yollarını göster, bizi karanlıklardan aydınlığa çıkar, bizi her türlü çirkinliğin açığından veya gizlisinden uzaklaştır. Bize her zaman doğru olanı ilham et ve bizi nefsimizin ve şeytanın şerrinden koru. Ümmet-i Muhammed'in tüm hastalarına acil şifalar ihsan eyle. Senden başkasına bizleri muhtaç eyleme Allah'ım!

Amin. Velhamdülillahi Rabbil Alemin.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI