Ensar Vakfı Başkanı, imam hatip istedi

Rize-Pazar Tütüncüler Köyünden olan,Ensar Vakfı’na tahsis edilen Pembe Köşk’ün açılışında konuşan Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı, Kartepe’ye beş dilde eğitim veren bir imam hatip istedi

TEFEKKÜR 15.10.2021 09:44:12 119 0
Ensar Vakfı Başkanı, imam hatip istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu ve Ensar Vakfı Genel Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 yıllığına Ensar Vakfı’nın kullanımına tahsis edilen Pembe Köşk’ün açılışı için bugün Kocaeli’ye geldi. Sırrıpaşa Konağı’nda gerçekleşen açılış törenine Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü Ensar Vakfı Genel Başkanı Şener Ağaç, Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı katıldı.

“AMACIMIZ GENÇLERİ YETİŞTİRMEK”
Açılışta ilk sözü alan Ensar Vakfı Kocaeli Şube Başkanı Musa Taşçı şunları söyledi: “Bize destek ve güç verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Biz bir vakıf kuruluşuyuz amacımız gençleri yetiştirmektir. Ülkemizin son 20 yılında her ilinde çoğaldı. Bu gençler çağın getirdiği birçok problemleriyle baş başa bırakmış oluruz. Genç nüfusumuz canlı ve hareketli.

“GÜZEL ENDAMINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Dijital bir dünyada yaşıyoruz her şey her an herkesin beynine doluyor. Zihin gelişimini doğru yapabilirsek insanlığa hizmet edebiliriz. Dünya kurulduğundan bugüne halk savaş halinde olmuştur. Biz safımızı haktan yana koyarak bu hale geldik. İnsanlık düşmanlarını tanısınlar ve onlara yön vermesinler. Ensar Vakfımız meyve vermeye başladı. Katkı beklemek elbette kardeşlik çağrısıdır. Bu güzel günde rabbim bir araya getirdi. Özellikle Tahir Başkanıma şu güzel endamına teşekkür ediyorum. Müthiş ağabeylik yaptı. Pembe Köşk’ü Ensar’a tahsis etti. Sahadayız, her yerdeyiz bizzat ben öncülük yapıyorum. Çeşitli kuruluşlarla ortak çalışma yapıyoruz. Başkanımıza hiç projesiz gitmedim. Dünya birincisi çıkaran bir muhattabımız var. Hazirunun huzurunda bir şey söyleyeceğim. Ben Kartepe’de oturuyorum. En az beş dilde eğitim yapan imam hatip istiyoruz. Gerçekten yakışır. Bu vesileyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”kaynak barış gazetesi

Taşçı’nın ardından konuşan Ensar Vakfı Genel Başkanı Şener Ağaç da şunları söyledi: “Ensar vakfımız 42 yıldır bu ülkenin gençlerine hizmet veren ve İstanbul merkezli 153 şubesiyle bir Mevlana diliyle yaklaşan kolaylaştırıp, güçleştirmeyen, gönül dilini kullanan gençlerin sayısını arttıran köklü bir kuruluştur. Yaklaşık 7 bin kapasiteli yüksek öğrenim yurduyla hizmet eden, yemek bursu veren, bin öğrenciye yüksek lisans bursu veren, kültür hayatımıza çok derin ve kalıcı hizmetler sunmaya çalışan bir vakıftır.

“DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM”
Bu vakfın ana gayesi vatanına milletine bağlı, toplumundan korkmayan, genç neslin sayısını arttırmak dini ilimleri ve fenni ilimleri özümsemiş ve donanımlı ve müreffeh seviyeye çıkaran bir nesli yetiştirmek için gayret eden bir vakıftır. Ben de bu vakfın bir bursiyeri olarak bir doktor olarak, çekirdekten yetişmiş biri olarak bu vakfa hizmet etmekten mutluyum. Tek derdi rızai baliğ için bu hizmetleri üretmek için gönüllerinizde yer etmesi için desteklerinizi bekliyorum.”

“MİNNET VE ŞÜKRAN DUYGULARIMI İFADE EDİYORUM”
Ağaç’tan sonra konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da şu sözleri kaydetti: “Hepinizin bildiği gibi bu topraklarda kalmamız hiç kolay olmadı. 1071’de başlayan diriliş kıyamı bir Türkiye Cumhuriyeti bahşetti. Ne 1071’ne de 1453 ne de 1923’ü hazmedemediler. Kavga hak ve batılın kavgasıdır. Hiç şüphesiz İslam dünyasının temsilcisi Türkiye’dir. İslamcı anlayışı baltalamak adına sinsi bir faaliyet yürütülüyor. Hepimize düşen görev bu ülkede hür ve bağımsız yaşamak. Çok çalışmak ve güçlü olmak zorundayız. Mensubu olmaktan gurur duyduğum ve üniversite kaldığım İlim Yayma Cemiyeti Vakfı çok sayıda insanımızı devlet makamına hazırlamış hayır ehli insanlardı. Bu hizmeti sürdüren kardeşlerimize minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum. Ensar Vakfımızın faaliyetinin hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediye başkanımızı kutluyorum.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI