Doğan`dan Rizelilere Kutlu Doğum Daveti

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri programını tanıttı.

TEFEKKÜR 14.04.2014 08:20:26 21 0
Doğan`dan Rizelilere Kutlu Doğum Daveti
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri programının tanıtımında beraberinde İl Müftü Yardımcıları Ali Çakmak, Rüstem Can ve İsmail Temel ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (S.A.V.)’nin doğumu vesilesiyle 25 yıldır 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftasının kutlandığını kaydeden Müftü Doğan, bu yılki kutlama programının konusunun “Hz.Peygamber, Din ve Samimiyet” olduğunu ifade ederek, Kutlu Doğum program etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.  

Düzenlenen kahvaltı sonrasında Kutlu Doğum Haftası açılış programının 14 Nisan 2014 Pazartesi günü Saat:10.00’da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in açılış konuşmasıyla başlayacağını ifade eden Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin çeşitli faaliyetlerle birlikte 20 Nisan Pazar gününe kadar devam edeceğini kaydetti.

Müftü Doğan, Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’nın doğumu vesilesiyle, 1989 yılından beri 14-20 Nisan tarihleri arasında “Anmaktan Anlamaya” şiarıyla kutlanan Kutlu Doğum haftasının bu seneki konusunun “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlendiğini ifade ederek, “İnsanoğlunun iki temel görev ve sorumluluk alanı varıdr. Rabbü’l-alemin olan Allah’a karşı ibadet, Allah’ın mahlukatına karşı şefkat. Samimiyet, Allah’a ve mahlukata karşı niyette, sözde ve eylemde doğru ve dürüst olmaktır. Her yönder öreğimiz olan Peygamber Efendimiz, samimiyet konusunda da en güzel örneğimizdir. Bizler, bu Kutlu Doğum Haftasında, İslam terminolojisinde ihlas olarak ifade edilen samimiyetimizi topyekün test edecek, duygu, düşünce ve eylemlerimizi yeniden gözden geçirecek, üzerimize düşen görevleri tekraren hatırlamaya ve Allah’ın rızasına nail olmuş samimi birer mü’min olmaya gayret göstereceğiz.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimizin bizleri; önce Allah’a, sonra da başta kendimiz olmak üzere tüm mahlukata karşı ihlaslı ve samimi olma noktasında başarıya ulaştırmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, Rizeli kardeşlerimizin programlarımıza teşriflerini bekleriz.” diye konuştu.
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini de teker teker açıklayan Müftü Doğan, hem önceki yıllarda hem de bu yıl ki etkinliklerde desteklerini esirgemeyen Rize Valisi, Rize eski ve yeni belediye başkanı ile tüm STK’ların yönetimlerine minnet ve şükran borçlu olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı