Dava arkadaşlarını unutmadılar

Dava arkadaşlarını unutmadılar.

TEFEKKÜR 23.07.2022 09:58:43 45 1
Dava arkadaşlarını unutmadılar

PAZAR-Pazar Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Ak ve berberindekiler, İlk olarak Kurtuluş savaşından Pazar ilçesinde şehit olan Yüzevler Mevki İmam Hatip Arkasında Ordulu Mehmet Onbaşı’nın kabrini ziyaret ettiler.

Ardından ise, İlçenin Cumhuriyet Mahallesinden Merhum Orhan Naiboğu ve Zafer Mahallesindeki Halil Gür’ün mezarlarını ziyaret ederek Kur’an okuyup şehitlerin ruhuna dualar ettiler.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım beyefendinin talimatlarıyla, şehrimizi ve ilçemizi ziyaret eden Şehit Aileleri Birim Başkanımız Sn. Abdullah Çoşar ve Ülkücü Şehidimiz Merhum Mustafa Pehlivanoğlu’nun kıymetli abileri Oktay Pehlivanoğlu ve Rize Ülkü Ocakları Başkanı Sadık Kandemir,

Pazar Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Ak ve yönetimi eşliğinde, Pazar ilçemizin Ülkü Devleri Şehit Sancaktarları Halil Gür ve Orhan Naiboğlu Ağabeylerinin kabirlerini ziyaret ettiklerini söyleyen Pazar Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Ak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Yaradan Ruhlarını Şad Mekanlarını Cennet Eylesin.

PAZAR ÜLKÜ OCAĞINA İMZALI MEKTUBU TESLİM ETTİ

“Ülkücü Şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun idamdan önce yazdığı mektubun imzalı bir kopyasını kıymetli büyüğümüz Oktay Pehlivanoğlu tarafından Pazar Ülkü Ocaklarına teslim edildi.

BİZ ÇİLEYE TALİP OLANLARDAN OLACAĞIZ

Kutlu geçmişimizin yiğitliklerini ve bir inanç uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin eşsiz mirasını canlı tutmak ve sonsuza kadar yaşatmak için anılarını taze ve sıcak tutacağımız, ulaşılabilirlik ve sahip olduğu mehabet bakımından milli ve manevi değerlerimiz arasında yer tutması doğrultusunda her türlü çabayı sarf edeceğiz, çileye talip olanlardan olacağız.

MANEVİ HATIRALARI ÜLKÜ OCAKLARIMIZDA DAİM YAŞAYACAKTIR

Bir hilal uğruna toprağa düşen kahramanlarımızın manevi hatıraları Ülkü Ocaklarımızda her daim yaşayacaktır.

Şu anda manevi huzurlarında bulunduğumuz ve minnetle, niyazla, duayla andığımız Ülkücü şehitlerimizin her biri bizim kutup yıldızımızdır, inanç ve ilham kaynağımızdır.

Şehitlerimiz; alnı açık, başı dik, yüreği sevgi dolu fedakâr, cefakâr ülkü neferleridir.

Onlar, milletimizin en ihtiyaç duyduğu zamanda fani bedenlerini vatanın birliği ve selameti uğruna feda etmekten bir an olsun kaçınmamış, ölüm karşında dik duruşlarını, bozkurt bakışlarını ve cesaret yüklü tavırlarını hiç bozmadılar.

Zorluklara çelik gibi inançlarıyla, çilelere imrenilecek sabırlarıyla karşı durdular.

Kalplerinden Allah aşkı, dillerinden Peygamber sevgisi, nidalarından millet sevdası hiç eksik olmadı. Millet sevgisinde benliklerini eriterek günübirlik heveslerin ötesine ulaştılar ve ülkülerini mananın doruklarına taşıdılar.

Şehit oldular, Türk milletinin manevi varlığında ülkülerini buluşturdular.

Bizim idealimiz, sesimiz, sözümüz ve her şeyimiz Türk milletinin birliğini, ebediyete kadar varlığını ve bağımsızlığını sağlamak üzerine şekillenmiştir.”

Manevi huzurlarında bulunduğumuz tüm şehitlerimizin muhterem hatıralarından aldığımız güçle haykırıyoruz ve yurdumun her köşesine buradan ses veriyoruz.

KABİRLERİ NUR, MEKANLARI CENNET,RUHLARI ŞAD OLSUN

Biz varız, var olacağız.

Ayaktayız, asla düşmeyeceğiz.

Azimliyiz, asla vazgeçmeyeceğiz.

Kabirleri nur, mekânları cennet, ruhları şad olsun.


Anahtar Kelimeler:
Cemal bizkurt
23.07.2022 13:03:49
Helal olsun size Allah razı olsun sizden siz olmassaniz şehitlerimizi anan olmayacak

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı