Cumhuriyet mahallesi Şehitler Camiinde Ramazan ayı coşkulu geçti.

Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Cami İmam Hatibi ve sitemizin yazarı Yusuf Kambur, diğer meslektaşlarına örnek olacak çalışmalarına Ramazan ayında da farklı etkinliklerle devam etti.

TEFEKKÜR 1.05.2022 10:36:04 192 0
Cumhuriyet mahallesi Şehitler Camiinde Ramazan ayı coşkulu geçti.

PAZAR-İmam-hatip Yusuf KAMBUR 'Rabbimize hamdolsun bu Ramazan coşkulu ve bereketli geçti diye ifade ettiği kutsal ayımız Ramazan boyunca ne gibi çalışmalar yaptığına dair açıklamalarda bulundu.

Kambur, “Daha önce evlerde küçük gruplar halinde okunan mukabele sünnetini Camimizde gerçekleştirdik. 30 un üzerinde bayan kardeşimiz iştirak etti. Mukabele sonrası Kur'an mealinde ayetler okuyor, Kur'an dersi yapıyoruz” dedi.

Pandemiden sonra 2 yıl geçti. Cemaatle namaz kılmaya hasret gönüller, bu yıl Teravih namazında katılımı üst seviyeye çıkardı diyen İmam Hatip Yusuf Kambur, “Ramazan sonrası da her cuma akşamı 'ailece camide buluşuyoruz' programını da gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bu sene teravih namazlarına “Kadın, çocuk ve gençlerimiz ilgi gösterdi. Yatsı namazı öncesi her akşam yarım saat vaaz yaptıklarını söyleyen Kambur,” Doğru dini bilgi konusunda cemaatimize katkı sunmaya çalıştık. Şehitler camii olarak maddi imkânı olan kardeşlerimizle irtibat kurarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştık. Teravih namazına gelen çocuklarımıza hediye takdiminde bulunduk. Yaz Kur'an kursları için hazırlıklarımız devam ediyor.' İlgi ve alaka gösteren tüm Müslüman kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu faaliyetler Allah rızası ve teşvik amaçlıdır. Mükâfat Allah'tan olacak inşallah” diye konuştu.

Kambur “ öncelikle cami cemaatinin, ilçemiz Pazar’ın, ülkemizin ve İslam Alemi’nin Ramazan bayramını kutluyorum” diyerek sözlerine son verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI