Barla'ya Sosyal Tesis ve Çevre Düzenlemesi Yapılıyor

Barla'ya Sosyal Tesis ve Çevre Düzenlemesi Yapılıyor

TEFEKKÜR 14.07.2014 16:10:23 22 0
Barla
Zamanın  hükümeti Said Nursi hazretlerinin dini faaliyetleriden rahatsız olduğu için Bediüzzaman’ı etkisiz kılmak adına kesin bir çözüm olması ümidi ile kuş uçmaz, kervan konmaz bir yer olarak bilinen Barla’da ikamet etmeye mecbur etmişti. Ama hükümet amacına ulaşamadı ve Risale-i Nur Külliyatı Allah'ın izni ile Barla'da telif edilmeye başlandı. Burada ilk yazdığı eser “Haşir Risalesi” oldu.

İşte binlerce hizmet hatırasına ev sahipliği yapan Barla'ya Kültür Bakanlığı, Özel İdare ile işbirliği yaparak 10 milyon liralık yatırım yapacak. Yatırım otel, sosyal tesisler ve çevre düzenlemesini içerecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğirdir Barla için kesenin ağzını açtı. Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin evinin bulunduğu ve her yıl yüzbinlerce insanın ziyaret ettiği Barla’da “inanç turizmi”nin canlanması ve Barla’ya gelen vatandaşlara daha iyi imkanlar sunulabilmesi için 10 milyon liralık yatırım yapılacak.

Nüfusu iki binin altında olduğu için 2014 seçimlerinde kasabadan köye dönüşen Barla’da konaklama ve sosyal tesis noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresinin ortaklaşa yürüteceği proje ile Barla adeta tamamen elden geçirilecek.

İl Özel İdaresinin hazırladığı projeye maddi kaynağı Kültür ve Turizm Bakanlığı verecek. Bakanlık 10 milyon liralık kaynağı hazırladı. Proje kapsamında otel, çevre düzenlemesi, sosyal alanlar ve vatandaşların Barla’ya geldiklerinde ihtiyaç duydukları tesislerin tamamı bulunacak.

Vali Vahdettin Özkan Barla’nın “inanç turizmi” açısından öneminin büyük olduğunu belirterek:”Barla bütün imkanları bulunan, vatandaşlarımızın geldiklerinde her türlü ihtayaçlarını karşılayabilecekleri önemli bir merkez haline gelecek. Her yıl onbinlerce vatandaşımız gelmesine rağmen, imkanlar iyi değil” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin önümüzdeki hafta Barla’ya gelerek incelemelerde bulunacakları da belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı Doç. Dr. Abdurrahman Çelik’in Barla’ya büyük önem verdiği ve incelemelere kendisinin katılacağı öğrenildi.

Kaynak : Risale Ajans  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI