Ayet-Hadis ve Dua

Ramazan ayına ait AYET-HADİS ve DUA

TEFEKKÜR 23.03.2023 11:24:27 118 0
Ayet-Hadis ve Dua
Bolluğun, bereketin arttığı, cennet kapılarının açıldığı, kalplerin Allah sevgisiyle dolup taştığı Mübarek ayın gelmesiyle birlikte milyonlarca kişi bu mübarek günlerde ORUÇ tutarak Teravih kılıp dualar edecek.Kaçkar53.com olarak bizde Rammazan ayı münasebetiyle sizlerle birlikte olacağız.Ramazan ayının özelde ilçemiz Pazar,Rize,ülkemize ve insanlık alemine hayırlar getirmesini diliyoruz.

Bir Âyet
Ebedî olarak o yükün altında kalacaklardır. Kıyamet günü bu onlar için ne kötü bir yüktür!
(Tâhâ Sûresi 101. Âyet)

Bir Hadis
Mübarek Ramazan ayına kavuştunuz. Yüce Allah bu ayda size oruç tutmayı farz kıldı. Bu ayda sema (cennet) kapıları açılır, cehennem kapıları ise kapanır ve şeytanların azgınları bağlanır.
(Nesâî, Sıyâm 5)

Bir Dua
Elhamdülillâhi Rabbil Alemîn, Vessalâtü Vesselâmü alâ Rasûlinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Ve Mentebiâhu bi İhsanin ilâ Yevmiddîn.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah (c.c.)'a, salat ve selam ise Peygamberimiz (s.a.s.)'e, ehline, tüm ashabına ve kıyamete kadar ihsan ile O’nun peşinden gidenlere olsun.

Allah'ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla; ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey suçları affeden Rabbim!

Amin. Velhamdülillahi Rabbil Alemin.

Rahmet ve merhamet ayı Ramazan-ı Şerif'in, size, ailenize, ülkemize ve milletimize sağlık, huzur ve hayırlar getirmesini dilerim.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI