ALİ OSMAN ARSLAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

1984 ile 1999 yılları arasında Yusufeli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Osman Arslan Yusufeli Yeni Mezarlık alanında düzenlenen cenaze merasimi ile son yolculuğuna uğurlandı.

TEFEKKÜR 12.08.2021 10:10:09 175 0
ALİ OSMAN ARSLAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-1984 ile 1999 yılları arasında Yusufeli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Osman Arslan, Yusufeli Yeni Mezarlık alanında düzenlenen cenaze merasimi ile son yolculuğuna uğurlandı.

1984 Yılında düzenlen mahalli seçimler sonrasında Anavatan Partisinden Yusufeli Belediye Başkanı olarak seçilen Ali Osman Arslan, bu görevi 1999 yılına kadar devam ettirdi. Ali Osman Arslan 2004 Yılındaki seçim sonrasında bir dönem Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği görevini de yürüttü.

Cenaze töreninde konuşan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin;” Ali Osman Arslan Başkanımızı bugün edebi istinatgâhına uğurluyoruz. Bizler kendisinden razıydık, Allah da ondan razı olsun. Yusufeli’ne, Yusufelililere bıraktığı emanetleri yeni ilçe yerinde de yaşatacağız ve Ali Osman Arslan ismini gelecek nesillere unutturmayacağız. Bu vesileyle Başkanımıza rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. ” dedi.

Cenaze törenine Artvin Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak ile pandemi kuralları çerçevesinde çok sayıda vatandaş katıldı.

Ali Osman Arslan:

11.01.1930 tarihinde Yusufeli’nde doğdu. İlköğrenimini Yusufeli’nde tamamladı. Askerliğini Şavşat’ta Rusya sınırında yaptı. 20 yaşında Yusufeli’nde Adalet Partisi kurucu üyeliğinde bulundu. 1984 yılında Anavatan Partisi’nden Yusufeli’nde Belediye Başkanı adayı oldu. 1984–1999 Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.2004-2009 yıllarında Ak Partiden belediye meclis üyeliği yaptı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI