11. Dönem Mezunlarını Verdi

Vali Kemal Çeber, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 11. Dönem mezunu öğrenciler için düzenlenen Mezuniyet Törenine katıldı.

TEFEKKÜR 4.06.2022 09:47:20 17 0
11. Dönem Mezunlarını Verdi

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 3 yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 28 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Düzenlenen törenine Rize Valisi Kemal Çeber’in yanı sıra, Diyanet İşleri Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır’ın açılış konuşması ve mezun olanlar adına dönem birincisi Celil Kuruoğlu’nun teşekkür konuşması ile devam etti.

Programda konuşan Vali Kemal Çeber, ülkemizde insanların her zaman dini anlatarak kendilerine hizmet eden din insalarına saygı duyduğunu vurgulayarak, “Bu memleketin neresinde yaşıyorsa yaşasın, dinine hizmet ettiğini düşündüğü din adamı, din alimi, din insanı diye vasıflandırılmış talebeler yetiştirmiş, dinini anlatarak hizmet edenleri her zaman aklının bir yerinde muhafaza etmiş ve saygısı da hiç eksilmemiştir.

Bizde din adamlarına çok değer verilir. Önemli bir misyonu yükleniyorsunuz. Üzerinizde sadece bir mesleki görev yok, büyük bir sorumluluk var. Benim ve meslektaşlarımızın üzerinde olduğu gibi sizin de üzerinizde büyük sorumluluk var. Biz sadece belli meslekleri yapmıyoruz. Aynı zamanda bir mesleğin ötesinde çok işler yapıyoruz. Bu toplumun, bu milletin hatta bu ümmetin özellikle bu dönemde sizler gibi çok iyi yetiştirmiş, hizmetini iyi veren hem de anlatması gerekeni en doğrusuyla anlatan insanlara çok ihtiyacı var” dedi.

Vali Çeber, mezunların çok iyi bir eğitim aldıklarını ifade ederek, “Çok iyi bir eğitim aldığınızı biliyorum, daha öncede burayı çok kez gezip değişik dersleri izleme fırsatım oldu. Buradan ne kadar güzel bir birikimle ayrıldığınızı biliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız çok güzel işiler ve faaliyetler yapıyor. Hepinizi tebrik ediyorum. Buradan aldığınız eğitim bundan sonraki hayatınızda size daha da nitelik katarak hayırlı hizmetler yapmanızı Cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Burada geçirdiğiniz sürenin iyi geçmiş olduğunu ümit ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisi ve dini musiki dinletisi gerçekleştirildi. Vaiz olarak atanan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından belgeleri ve hediyeler verilerek program sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı