Zirve adamı ŞEVKİ TONYALI

Pazarspor'da yükselen değer Şevki Tonyalı ile çok özel !

SPOR 2.09.2013 08:18:18 237 5
Zirve adamı ŞEVKİ TONYALI




Adım adım Zirve Adamı Şevki TONYALI

kaçkar53.com

 

“Mum dibine ışık vermez” Diye güzel bir atasözü vardır.

Bugün içimizden Pazar’dan çıkıp Zirvelere doğru yelken açan Şevki Tonyalı’yı konuşanımız yok.

Neden acaba?

Kendi değerlerimize sahip çıkmıyoruz da ondan.

Pazarspor Türkiye genelinde namı ve şanı büyük hocalarla çalışmıştır. Bu hocaları teşekkürle anıyoruz.

Lakin Şevki Tonyalı gibi ismi duyulmamış bir yetenek Pazar’da duruyormuş ta bizim haberimiz yokmuş.

İşte bu değerli vefakâr hocamız takımı en olumsuz zamanlarda sorumluluk alarak 2.lige taşıdı. Kolay gelinmedi bu yere.

Nüfusu 100 binleri bulan il ve ilçe takımlarıyla mücadele etti. Rakip takımda oynayan bir oyuncu neredeyse tüm Pazarspor futbolcularıyla aynı değerde olan kulüplerle mücadele etti. Yokluklar içinden varlık çıkardı. Ben her zaman derim “Bizim gençlere yeter ki güvenin” onlar en olumsuzluklardan yine de başarıya giden yolun formülünü bulurlar. Şevki Tonyalı bu takımda birkaç kez hocalık yaptı. Bence hiçbir dönem başarısız olmadı. İmkânlar dâhilinde olanla yetindi. Sesini çıkarmadı. Çünkü imkânların ne kadar olduğunu biliyordu. Sıkıtılar çekti. Sesini çıkarmadı. Hep sabretti. Ve sonunda 30 yıllık özlemi Pazar’a yaşattı. İlklerin adamı olma unvanına sahip oldu. Şimdi ise yine çok sorumlu bir görev üstlendi. Ben başarılı olacağına inanıyorum. Pazar halkına buradan seslenmek istiyorum. Bu değerli hocamıza sahip çıkın. Böyle değerler çok az yetişiyor. Küçük hesaplar peşine koşup harcanmasına sakın müsaade etmeyelim. Maçlarda 12.adam olarak hep yanında olalım. Pazarspor bizim. Hoca bizim. Futbolcular da bizim. Pazarspor olmazsa Pazar’ın adı bile duyulmaz. Ben katkısı olanları da kutluyorum. Şimdi sizleri Şevki hoca ile yapmış olduğum bir söyleşi ve şampiyonluk sevgisi ile baş başa bırakıyorum.


13 Temmuz 2007 Cuma 10.12

 

Şevki Tonyalı Kimdir?

“Futbolculuk hayatıma amatör olarak Pazarspor’da başladım.

Bu takım 3. Lige çıktığında büyük sevinç yaşadım. Profesyonel olduktan sonra Pazarspor, Hopaspor, Malatyaspor, Rizespor ve son olarak yine Pazarspor’da futbol oynadım. Faal futbol hayatıma son verdikten sonra menajerlikle yine aktif futbol adamlığı görevine başladım. İlk olarak menajerlik görevime Pazarspor’la başladım. 4 yıl Oktay Çevik’in yardımcı antrenörlüğü, 1 dönem Zafer Bilgetay’ın yardımcılığı ve en son olarak Tokatspor teknik direktörlüğü görevlerinde bulundum.”


Pazarspor’un hedefi ne olacak?

“Hayalimde bir gün Pazarspor’da teknik direktör olarak çalışmak vardı. Çünkü bu takımda uzun süre futbol oynamıştım. Bu hayalime bugün kavuşmaktan son derece memnum. Bana bu görevi layık gören Başta Pazarspor kulüp başkanı Hüseyin Yangın’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Pazarspor’a başarılı olmak için geldim. Pazarspor’da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Pazarspor zaman zaman sıkıntılı dönemler geçirmesine rağmen her sezon hedef peşinde koşmuş bir kulüptür. Bölgemizi başarı ile temsil etmiş, ligde rakiplerinin korkulu rüyası olmuştur. Bu gelenek bu yıl da benle devam edecektir. Sekiz yıl bu takımın kaptanlığını yapmış 9 yıl aynı takımın formasını terletmiş biri olarak Pazarspor’da bu kez Şampiyonluk yaşamak istiyorum.”

VE BU SEZON YAŞANALAR

Sezon başında, ‘Takımı küme düşürme yeter’ diye görev verilen ve lig sonunda Pazarspor’u 2. Lig’e yükseltme başarısını elde eden teknik direktör Şevki Tonyalı’yı, taraftarlar, Malatya’dan dönen otobüsten omuzlarına alarak meydana indirdi.


Coşkulu kalabalığın tezahüratları arasında alana gelen Tonyalı, dürüstlük ve  haklılıklarının karşılığını alarak şampiyon olduklarını söyledi.


Tonyalı yaptığı açıklamada, “Çok çalıştık, dürüstçe çalıştık, düzgün çalıştık. Onun karşılığında hakkımız olanı aldık. Allah da bize bu mutluluğu nasip etti, şükürler olsun. Onun için tekrar söylüyorum, buraya kolay gelmedik. Sadece 120 dakika oynayarak değil, sadece 90 dakika neticesinde olan bir şey değil bu. 4 sene önce, haksız bir şekilde düşürüldüğümüz bu lige bileğimizin hakkıyla, alın terimizle gelmek ayrı bir mutluluk” ifadelerini kullandı.


Yolunuz açık olsun. Başta imkânları sunan Başkan Yangın’a, yönetime, Hoca arkadaşlarına ve vefakâr futbolcularımıza başarılar diliyorum. Yeni sezon açılıyor. Umarım aynı heyecanı yaşar bir üst lige çıkarak bir tarih daha yazarız.

    

Anahtar Kelimeler:
murat
2.09.2013 08:34:22
kackar53 tebrikler

salih
2.09.2013 08:34:55
sizi kutluyorum.sezon açılırken hoca ve sporculara yarar

pazarlı
2.09.2013 15:24:20
şefki hoca 2 ligdede pazarsporu iyi yerlere taşıyacak yeterki destek oallım

Hasan Yüksel Okutucu
22.10.2013 16:00:56
sevgili şevki tonyalı başarılarının devamını içten diliyorum.

Engin Çağlar
27.11.2020 12:55:44
Go home Şevki Erbaa'da uyum sağlayamadın

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI