Vali Çeber, Güreş Eğitim Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu

Rize Valisi Kemal Çeber, yapım çalışmaları hızla devam eden Rize Güreş Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

SPOR 26.08.2022 10:22:56 39 0
Vali Çeber, Güreş Eğitim Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu

RİZE-Son sistem donanımlarla inşa edilen Rize Güreş Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Vali Kemal Çeber, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

4 bin 700 m2 alanda 4 katlı olarak inşa edilen ulusal ve uluslararası kampların yapılabileceği Güreş Eğitim Merkezi 20 oda ve 62 sporcu kapasitesi ile son sistem 6 minderli spor salonu, fitnes salonu, şok havuzu, sauna, soyunma odaları, personel odaları, idari odalar, seminer odası ve dinlenme alanlarından oluşmaktadır.

Vali Çeber, Türkiye’nin hatta dünyanın en modern güreş eğitim merkezlerinde birinin Rize’ye kazandırılacağını ifade ederek, “Rize’miz için gurur verici bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İçeresindeki teknik donanımlarla Türkiye’nin en modern güreş tesisini ilimize kazandırıyoruz. Tesisi gezdiğimizde gördük ki sporcularımız için her detay düşünülmüş. Tesisimizin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin en gözde güreş merkezlerinde biri olacak” dedi.

Spor alanında Rize’de önemli yatırımların hayat geçtiğine dikkat çeken Vali Çeber, “Gençlerimizin sporla büyümeleri ve sporu bir yaşam biçimi haline getirmesi adına ilimizde çok önemli yatırımlar hayata geçirdik. Güreş merkezimizde bunlardan biri, burada eğitim görecek gençlerimiz özellikle  uluslararası şampiyonalarda boy gösterip, bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okuttuğunda bu bizim için ayrı bir gurur olacaktır. İşte bunun için bu tesisleri inşa ediyoruz. Geleceğin şampiyon sporcularının bu tesislerden çıkacağını umuyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI