SPOR KENTİ PAZAR RİZE'NİN GURURU

Rize'nin en eski ilçesi Pazar; Tarihi,Kültürü ve Sporu ile "TARİH" yazmaya devam ediyor.

SPOR 29.03.2022 10:42:36 148 0
SPOR KENTİ PAZAR RİZE
Olimpiyat Şampiyonu Pazarlı güreşçi Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonunda gençler 'ARI KOVANI' gibi 7/24 deneyimli hocalar eşliğinde çalışarak, her dalda spor etkinlikleri ve başarılara imza atıyorlar.

Son günlerde ilçenin isminin haketmediği bir tarzda yapılan olumsuz yayınlarla gündeme gelmesinin yanında, gençler için her türlü imkanın sağlandığı faaliyetlerde her geçen gün başarılı bir şekilde devam ediyor.
Pazar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Kaya ve ekibinin başarı odaklı çalışmaları sonucunda, İlçenin 'SPOR KENTİ' olma yolunda büyük çaba sarfettikleri yakınen takip ediliyor.
Kurumun çalışmaları hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
UZMAN ANTRENÖRLER GENÇLERİ BEKLİYOR.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü GSB SPOR OKULLARI Kapsamında farklı branşlarda Uzman Antrenörlerden eğitim alan Pazarlı Sporcular katıldıkları Federasyon ve Okul Sporları Daire Başkanlığı tarafından organize edilen İl Birinciliği ve Ulasal müsabakalarda bir çok başarıya imza attılar.
TÜRKİYE'DE SPORDA ÖNCÜ PAZAR
Yozgat ilinde 19-20 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenen JUDO Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Lokman Emre ŞALAP, 7 müsabakanın 6’sını kazanıp 34 Kg ‘da Türkiye 3.sü olarak büyük bir başarıya imza atarak bu başarı sayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcusu olmaya hak kazandı.
KARATEDE TARİH YAZDILAR
Karatede İl Birinciliği müsabalarında;Dereceye giren Ceylin Naz Çatlı ve Alisa Davulcuoğlu 54 Tokat ilinde 26-27 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenen Karate Okullar Arası Grup Müsabakalarına katılmış ve Ceylin Naz ÇATLI 34 kg 2.lik madalyası alarak Antalyada düzenlenecek Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştır.
İLÇE HER TÜRLÜ SPOR ORGANİZASYONUNA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR.
Pazar ilçemizde düzenlenen İllerarası Takım Karate müsabakamız 6 ilden 250 sporcunun katılımı ile tamamlanmış olup;
2013-2014 Doğumlu Bayan Takım Kumite 2.lik
2013-2014 Doğumlu Bayan Takım Kumite 3.lük
2009-2010 Doğumlu Bayan Takım Kumite 3.lük madalyasını almıştır.
ARTVİN'DE DERECE ALDILAR
Badminton Okul Sporları Küçük Kızlar Grup Müsabakaları Artvin ilinde düzenlenmiş
Pazar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ortaokulu 3.lük kupasını alarak ilçeye döndü.
AZİMLİ ÇALIŞMA BAŞARIYI GETİRDİ
Kısa bir sürede oluşturduğumuz Erkek Hentbol Takımımız 7- 18 Mart tarihleri arasında Rize'de düzenlenen Yıldız Erkekler Hentbol İl Birinciliği musabakalarında 3.olmustur.
OKUL YARIŞMALARINDA DA MADALYA ALDILAR
9 okul ve 35 sporcunun katıldığı Okul Sporları Güreş Yıldızlar İl Birinciliği Müsabakalarında 7 altın 5 gümüş 3 bronz madalya alındı.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı