KDRK’DAN MARSİS ZİRVESİ

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü üyeleri MARSİS Zirvesi yaparak başarı ile tamamladılar

SPOR 16.09.2021 09:50:32 90 0
KDRK’DAN MARSİS ZİRVESİ

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü üyeleri MARSİS Zirvesi yaparak başarı ile tamamladılar.

Marsis Dağı, Artvin iline bağlı Yusufeli ve Arhavi ilçeleri ile Rize iline bağlı Fındıklı ilçesinin kesişim noktasında yer alan bir dağdır. Zirvesi, Yusufeli ilçesinin Rize sınırına yakın bir noktada bulunan dağ, Gül Dağı'nın güneybatısında, Altıparmak Dağı'nın kuzeydoğusundadır. Doğu Karadeniz Dağları içinde yer alan dağ, 3391 metre yüksekliktedir. Dağ, ismini etnik bir rock grubuna (Marsis) vermiştir.

Hüseyin Gençbay,Muhammed Koto ve Onur Ay İLE BİRLİKTE Kaçkar Dağı uzantısında yer alan ve 3391 rakımlı Marsis Dağına başarılı bir zirve faaliyeti gerçekleştirdiler.

Marsis'e iki farklı yoldan erişilebilir. Bunlardan biri Yusufeli-Hevek (Bıçakçılar) Köyü–Dugur Yaylası üzerinde yer alan, iri kayalı ve serbest tırmanışa uygun rotadır. Diğeri ise Ardeşen-Siprona Yaylası-Tubucci Yaylası üzerinde yer alan kayalı ve serbest tırmanışa uygun diğer rotadır.

Kulüp üyeleri,Kaçkarlarda düzenledikleri faaliyetlerle Kemerli Kaçkar,Altıparmak ve Kaçkar zirvelerini de yaparak başarılı tırmanışlarını bu kez de MARSİS dağı ile gerçekleştirdiler.Katılımcılar,' Çok güzel bir havada yapmış olduğumuz zirvenin başarılı bir şekilde tamamlanmasından son derece mutlu olduk” dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI