Havaalanı yeri netleşti

Rize - Artvin ortak havaalanının nereye yapılacağı konusu gündemdeki yerini koruyor

SPOR 23.05.2014 21:23:36 19 3
Havaalanı yeri netleşti
Gelişim TV Haber Merkezi

2015 yılı içerisinde yapımına başlanması planlanan Rize-Artvin Ortak Havaalanının nereye yapılacağı büyük merak konusu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Rize Milletvekili Nusret Bayraktar Gelişim TV’ye yapmış olduğu açıklamalarla Havaalanının nereye yapılacağı konusunda önemli noktalara değindi.

Bayraktar şu şekilde konuştu; ‘Şimdi havaalanı şükürler olsun özellikle 2 yıldan bu yana yoğun bir takibimiz,ısrarımız,isteğimiz ve teknik dokümanlarla dosyanın içini doldurarak sayın başbakanımıza yaptığımız sunumlar sonucu 21 martta Rize’deki mitingde başbakanımız tarafından açıklanmıştır.Biz hemen çevre şehircilik ve ulaştırma bakanlığına cet raporunu ve diğer işlemlerle yer tespitinin yapılması için tekrar girişimlerde bulunduk.Teknik ve uzman ekipler,meteoroloji,devler hava meydanları ve ulaşımla ilgili oturumlar birkaç kez karadan havadan helikopterle gelip sonra gittiler,zemin etütleri yapılıyor.

4 önemli bölge üzerinde yoğun bir çalışma yapıldı. Aceleye getirmek istemiyoruz çünkü bizim isteğimiz en uygun hem ulaşıma hem bölgenin ihtiyaçlarına hem Rize’nin doğu ilçelerinin ve Artvin’in kullanımına uygun bir alan olacak. Bu ulusal şehirler arası bir uçakların iniş çıkışına olacak olan bir küçük havaalanı değil,uluslar arası uçuşa müsait olacak olan büyük havaalanı olacak.hem de maliyet itibariyle en uygun olan yer olacak.

Bu ısrarlarda bi bölüm heyet Gündoğdu-Çayeli arası ısrar ettiler,biz Gündoğdu-Çayeli arasının çok Rize merkeze yakın olacağını doğu ilçelerinin fazla istifade etme noktasında sıkıntılı olacağını,Artvin’inde çok fazla istifade edemeyeceğini mutlaka Çayeli’inden doğuya bir çalışma yapılması gerektiğini arzu ettik.O zaman Gündoğdu,Çayeli,Rize,Pazar,Ardeşen,Fındıklı arasında 4 alternatif üzerinde çalışma yaptırdık.

Uluslar arası uçuşa müsait ve dolgu için en az denizde olması gerekir karada olursa küçük uçaklar veriliyor ve daha riskli,deniz dolgusu olursa uluslar arası işte burundan ve uçakların iniş çıkışı itibariyle hem Pazar’ı,hem Ardeşen’in,hem Çayeli’nin fazla etkilenmemesi açısından şuanda en uygun olan yer ‘kız kulesinden batıya doğru olan kesimdir’ dolayısıyla orası doldurularak yapılmasının uygun olcağı,herkesin eşit ihtiyacının ifadesine sunulacak en uygun yer olarak orası olduğunu,denizin sığ olması itibariyle dolgu yapıldığı zaman hem çevrenin etkilenmeyeceği,hem ilçelerin ve yoğun nüfusun etkilenmeyeceği yerde orası olduğu için şuan orada görünüyor.Ama hala net değil çet raporları bittikten sonra inşallah bu sene projenin ihalesiyle ilgili ek bütçe koyabilirsek bu sene,bu sene ek bütçe koyamazsak 2015 yılında bütçesini koyarak inşallah temelini atacağız.’ dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Davut pehlivan
24.05.2014 20:12:11
Balikcilar cayeli tuneli olarak mk doluyosa liman zarar gormezdi gorusumuz

Basri canbaz
24.05.2014 20:33:39
valla ne yalan diyeyim şimdiden hayali bile heyecan veriyo benim isteğim biran önce başlasada bazı geri zekaliların dudakları bi uçuklasa bakalım o rizeye gelen uçaklara nasıl binecekler

mustafa sarı
25.05.2014 20:20:45
Harika :)

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı