Çamlıhemşin Suya kavuşuyor!

Proje tamamlandığında 40 yıllık içme suyu karşılanmış olacak!

SPOR 28.08.2013 22:03:03 14 1
Çamlıhemşin Suya kavuşuyor!

Çamlıhemşin Belediyesi tarafından ihalesi yapılan TOKİ-Konaklar-İlçe Merkezi güzergâhı İçme Suyu İsale Hattı çalışmaları başlatıldı. Belediye Başkanı İdris Lütfü MELEK çalışmaları yerinde inceleyerek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'' Yolkıyı mevkiinde tespit ettiğimiz kaynak suyu tahlil sonuçlarının pozitif çıkması sonucunda il özel idaresinden tahsisini alarak İLBANK Bölge Müdürlüğüne yaptırmış olduğumuz proje kapsamında ihalemizi yaptık. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 350.000-TL. hibe destek verdiği proje KDV dahil 352.000-TL' ye ihale edilerek başlatıldı.

Yüklenici firma Kaçkarlar inşaat tarafından yapımına başlanan isale hattı Ekim sonunda teslim alınacak.

Yıllardır sondajla çıkarılan suyu tüketen TOKİ sakinleri kasım ayından itibaren kaynak suyuna kavuşacak. Aynı isale hattından Konaklar- Karedoğ mevkiine de hat verilmek suretiyle gelecek yıllarda yapımını planladığımız Meslek Yüksek Okulu ve projelendirerek koruma kuruluna sunma aşamasına getirdiğimiz 23 konutluk inşaat projemizin de içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak.

Arta kalan yaklaşık 8lt/sn. su ise İlçe merkezimize ulaştırılarak ilçemizin gelecek 40 yıllık içme suyu gereksinimi karşılanmış olacak. Önümüzdeki dönemde de ilçe merkezinin eskimiş olan şebeke hattını projelendirerek yenilemeyi planlıyoruz. Bu vesileyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, İLBANK Bölge Müdürlüğü, isale hattının geçiş güzergâhında belediyemize kolaylık sağlayan Yolkıyı sakinlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.ayder53 

Anahtar Kelimeler:
Ali Kemal BÖLÖKBAŞ
28.08.2013 23:00:21
Bolgemize olan katkilarindan dolayi tabiat varliklarini koruma genel müd. Yrd. Sayin Recep HAZIR beye teşekkur ederiz. 350.000 lirayi camlihemsin icin ne zorluklarla çikardiğini biliyorum.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı