Başkan Taşkın “Başarılı olmak ne zamandan beri suç oldu”

TFF 2.lig Kırmızı grupta başarılı bir şekilde Pazar ilçesini temsil eden Pazarspor ’un bu başarıda en büyük paylarından bir olan başkan Mustafa Taşkın, Gazeteci Ali Akyıldız’a özel acıkmalarda bulundu.

SPOR 13.01.2021 12:31:52 200 0
Başkan Taşkın “Başarılı olmak ne zamandan beri suç oldu”

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-TFF 2.lig Kırmızı grupta başarılı bir şekilde Pazar ilçesini temsil eden Pazarspor ’un bu başarıda en büyük paylarından bir olan başkan Mustafa Taşkın, Gazeteci Ali Akyıldız’a özel acıkmalarda bulundu.

Başarılı bir sezon geçirdiklerini söyleyen ve emeği geçenlere teşekkür eden Taşkın “Sezon başında istediğimiz sonucu alamayınca hoca değişikliğine gittik. Bu kadroyu kuran ise Kadir Hocaydı. Ardından Cafer hoca ile sözleşme imzaladık. Sözleşmeyi imzalarken Cafer hoca hakkında benim kafamda bazı düşünceler sorunlar vardı. Cafer hoca “bana bir şans ver, başarılı olacağıma inanıyorum” dedi. Bende büyük bir risk alarak bu kararı verdim.” dedi

Cafer hoca neden bıraktı diyerek birçok eleştiri yapanları duyunca üzülüyorum. Yok, Para alamadı veya farklı eleştiriler yapılıyor. Ben Kulüp başkanı olarak söylüyorum CAFER HOCANIN BİZDEN BİR KURUŞ ALACAĞI YOKTUR. Diyen Mustafa Taşkın şöyle konuştu Bunu herkes böyle bilsin. Biz kendisi ile anlaştığımız konularda sözlerimizi yerine getirdik. Kendisine daha iyi teklifler gelebilir. Ve bu fırsatı da değerlendirmiş olabilir. Bence etik değil ama kendisine kalmış bir şey saygı duyuyorum. Ben burada şuna üzülüyorum. Beni şu an eleştirenler o zamanda Cafer hocayı aldığımda demediklerini bırakmadılar. Bu hocayı nerden buldun? Nasıl alırsınız gibi eleştiriler yapıldı. Burada taraftarlarımızın hepsini kast etmiyorum ama bize güvenmeleri lazımdır. Pazarspor hocasız kalmaz. Şu anda Play-Off içerisindeyiz. Ve bize gelmek isteyen birçok hoca var. Biz burada bize uygun, kesemize uygun olanı alırız. Biz öyle birilerinin konuştuğu gibi parasız kulüp de değiliz. Biz Sporcularımıza ödemelerimizi yapan, âmâ ufak tefek eksikliklerimizde olabilir bir kulübüz. Biz neyi yapmıyoruz. Bunu yapmadığımız içinde eleştirilere maruz kalıyoruz. Taraftarımız da bizi yanlış anlıyor. Biz uçuk paralar vermiyoruz. Biz sezon başında anlaşarak, kendimizi bilerek, ayağımızı yorganımıza uzatarak doğru kararlar ve doğru sporcular seçerek genç sporculara önem veriyoruz. Risk alıyoruz. Bu takım kötü sonuçlar alabileceğini bilerek yine de bu riski alıyoruz. Biz Pazarspor olarak böyle yapıyoruz. Geçen sene de aynısı yaptık ve başarılı olduk. Pazarspor verdiği taahhütleri her zaman yerine getirmiş bir kulüptür. Gecikmeler olabilir ki, bu her kulüpte olan şeylerdir. Şu an Türkiye’de yüzde seksen kulüpler sporcularına para ödeyemiyor. Bunların içinde biz çok başarılıyız. Benim garibime giden hoca etik davranmıyor ona laf diyen yok yine bize eleştiri yapıyorlar. Biz hocayı buluyoruz geliyor başarılı oluyor ve daha sonra da gidiyor ne yapalım yani. Biz doğru karar verirken bazıları kendi tercihlerini bu şekilde kullanabilirler. Ben Mustafa Taşkın olarak uzakta değilim nelerin olup olmadığını öğrenmek isteyenler beni bulsun onlara açıklayayım. ESKİSİ GİBİ İSTANBUL’DAN-ANKARA’DAN yöneten başkan yok. Ben buradayım. Yanlışlarımız olabilir ama şu ana kadar yaptıklarımız doğru işlerdir. Bu da başarıyı getiriyor.”

Bizi eleştirenlere söylüyorum bu işler sadece parayla olmaz. Parayı doğru kullanmakla olur. Böyle olsaydı Fenerbahçe her sene şampiyon olurdu. Dünya da böyle bir şey yok. Futbolda böyle bir şey yok. Başarı tek kişiyle olmaz. Başarı EKİP RUHUYLA hareket ederseniz olur. Doğru işler yapıyoruz. Hatalara yerinde müdahale ediyoruz. Bu tip davranışlarla başarılı oluyoruz. İfadelerine vurgu yapan Başkan Mustafa Taşkın, Benim felsefem şu, ben her zaman gençlere genç yeteneklere şans vermekten yanayım. Bu benim gençliğimden bu yana hep böyle olmuştur. Şans bulamayan sporculara da şans vermeyi ve öne çıkarmayı seviyorum. Aldığımız hocalarda öyle Kadir hoca, Şevki hoca hep böyle oldu. Benim üzüntüm şansı veren bizler olmasına rağmen başarı gelince başarıyı SADECE KENDİLERİNDEN BULUYORULAR. Sanki her şeyi biz yaptık diyorlar. Burada eleştirilen biz oluyoruz ama bu değerleri bu şansı onlara sunan bizler oluyoruz. Suçlu bizi görüyorlar. Bu çok yanlış bir şey bizimde şevkimiz kırılıyor. Bu kadar uğraşıyoruz kaynaklar buluyoruz. Cebimizden paralar veriyoruz. BU KADAR DA OLMAZ yani. Her şeye rağmen şunu söylüyorum. Gerçek Pazarspor taraftarına art niyetli olmayan her hangi bir nedenle bize karşı olmayanlar gerçek taraftarlarımız gönlünü hoş tutsun. Ben olduğumuz sürece kulüpte sıkıntı yaşanmayacaktır. Şu an gelinen noktada gurur duymamız gerekir. Bizlere yıkıcı değil yapıcı eleştireler yapılması gerekir.” dedi

BAŞARILI OLMAK NE ZAMANDAN BERİ SUÇ OLDU

Taşkın acımasız eleştiri yapanlara şu mesajları yolladı.

“Bütün Türkiye de başarılı olanlar övgü alırken biz, Pazarda eleştiri alıyoruz. Yani suçumuz başarılı olmak mıdır? Gerçek Pazarsporlu yüzde doksan dokuzudur, yüzde biri de eleştirilere devam ediyor. Bu grup sosyal medyada hiç olmayanları gündeme getirerek kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Bu durumdan diğer taraftarlarımızda üzülüyor.”

Taşkın sözlerini şöyle tamamladı. Hoca gelir, Hoca gider, ben kişilerle uğraşmam. Pazarspor kurumsal bir takımdır. Bende geçiciyim. Yöneticilerde, hocalarda geçicidir. HİÇ KİMSE VAZ GEÇİLMEZ DEĞİLDİR. Burada önemli olan Pazarspordur. Bunun haricinde Ahmet gelir, Mehmet gider bunlar hiç önemli değildir. Benim umurunda da değildir. Biz üzerimize düşeni yine yapacağız. En yakın zamanda kulübümüze, sporcularımıza uygun, bölgemize uygun hoca için ben ve yönetici arkadaşlarımız çalışmalara başladık Pazarspor’u en iyi şekilde temsil edeceğine, Pazarspor taraftarlarımızın hiç şüphesi olmasın. Üzüntüm şu Pazarspor taraftarlarının bu sene Pazarspor’u izlemesini çok isterdim.”

TIKLA İZLE


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI