BALKAN ŞAMPİYONASI İÇİN HIRVATİSTAN'A GİDİYOR!

HEDEFİ KASIM AYINDA AVRASYA MARATONUNDA İLK 10'A GİRMEK !

SPOR 16.08.2013 09:01:01 90 0
BALKAN ŞAMPİYONASI İÇİN HIRVATİSTAN



Artvin Belediye Spor Kulübü sporcularından Talat Alkan, Balkan Şampiyonası’na katılmak üzere Hırvatistan’ın Zagrep kentine gidiyor.

 Geçtiğimiz yıl İstanbul’da yapılan Avrasya maratonunda 36. olmayı başaran Talat Alkan(43) yeni bir başarıya imza atmak için 4-8  Eylül 2013 tarihlerinde Hırvatistan’ın Zagrep kentinde düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası’na gidiyor. Şampiyonada 10 ve devamında 20 kilometre koşacak olan Talat Alkan Artvin’de hazırlık çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Sabah akşam sürekli koşan Alkan, bu yarışmaları genellikle Etiyopya ve Kenyalı sporcuların kazandığına dikkat çekerek Balkan Şampiyonası’nda 43 yaşında olmasına rağmen ilk 10’a girmeyi başarırsa bunun bir dünya rekoru olacağını söylüyor.

 
HEDEF KASIM AYINDA AVRASYA MARATONU
İLK 10’A GİRERSE DÜNYA REKORU KIRACAK
 
Talat Alkan, Artvin Belediyesi Basın Bürosu’na verdiği demeçte; “ Asıl hedefim Kasım ayında İstanbul’da yapılacak olan Avrasya maratonunda geçtiğimiz yıla göre daha iyi bir sonuç elde etmek. Geçen yıl 36. olmuştum. 10 bin sporcunun arasından 36. gelmek azımsanamayacak bir başarıdır ancak yeterli değil, bu yıl hedefim daha iyi bir derece elde etmektir. Bu spor dalında genelde Etiyopya ve Kenyalı sporcular nam yapmış ve onlar iyi dereceler alıyorlar. Biz bu yarışmalarda hiç birinci olamadık. İlk 10’a girersem bu dünya rekoru olacak. Ben 43 yaşındayım ve bu yaşta bu kadar uzun koşabilen başka bir sporcu yok. Geçmişte benim bir koşu hikayem yok. 6 yıldır koşuyla ilgileniyorum, çok daha erken başlamış olsaydım Etiyopya’dan birinciliği almak inanın hiçte zor olmazdı.
 
47 DAKİKADA 11 BİN 600 METRE KOŞUYOR
 
Gelecek ay Hırvatistan’da yapılacak olan Balkan Şampiyonası’nda kendimi iyi hissedersem 2 koşuya katılacağım. Şuan 47 dakikada 11.600 metre koşuyorum. Çalışma alanım yok, asfalt yolda antrenman yapıyorum bu beni biraz yıpratıyor. Bazen sakatlanıyorum. Etiyopyalı sporcu arkadaşlarım asfalta antrenman yapma diye beni sürekli uyarıyorlar. Ayrıca şunu belirtmeliyim 6 yıl önce tanıştığım Etiyopyalı sporcuların bana koşu konusunda cesaret vermesiyle atletizme başladım.
 
ESKİ MİLLİ SPORCULARDAN TAKTİKLER ALIYOR
ÜNLÜ ATLET ELVAN’DAN DESTEK ALIYOR
 
Şuan taktik aldığım eski milli koşucularımız var. Bunlardan birisi çok kıymetli Hanife Sağlam’dır. Sürekli görüşüyorum moral ve motivasyonumu sağlıyor sağolsun. Bu arada geçen yıl Avrasya maratonunda Elvan Abelegese bana 9 dakika fark atmıştı. Onunla da görüşüyorum ve bana bu 9 dakikalık farkı kapatabileceğimizi söylüyor. Bu arada gerek Hanife Sağlam’dan gerekse Elvan Abelegese’den yarışma öncesinde nasıl beslenmem gerektiği konusunda da bilgiler alıyorum. Ben profesyonel olmadığım için onlara her şeyi soruyorum ve onlar bana severek yardımcı oluyorlar. O açıdan kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum. Üzerimde büyük emekleri var.
 
 
 
TEK RAKİBİ ETİYOPYA VE KENYALILAR
 
Ramazan ayı dolayısıyla antrenman sayım azdı şimdi onu maksimum seviyeye çıkardım. Bu arada 2500 metre yükseklikte antrenman yapmam gerekiyor ciğerlerim iyice açılması için. Çünkü Etiyopyalı sporcuların kazandıkları husus budur onlar yüksek rakımlarda antrenman yapıyorlar.
 
Ayrıca Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Teziye’ye hedefimin ilk 10’a girmek olduğunu  söyledim. O da kendimi zorlamamam gerektiğini söyledi. Bu yarışı bitirebilmenin bile başlı başına bir başarı olduğu ifade etti. Bu arada 10 kilometrede Türkiye rekoru kendisine ait.
 
ARTVİN BELEDİYE BAŞKANI DR. EMİN ÖZGÜN VE EKİBİNE TEŞEKKÜR.
 
Ben Hırvatistan’dan Balkan Şampiyonası’ndan iyi bir sonuçla döneceğime inanıyorum. Bütün gayretim bu yönde. Bugüne kadar bana desteklerini esirgemeyen başta Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün’e ekibine ve ismini sayamadığım ve varlıklarını daima yanımda hissettiğim bütün dostlarıma teşekkür ediyorum ve başarı bizimle olsun, başarı Artvin’in olsun diyorum” dedi. (ABBB) 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI