5 bin kilometre yol alıyorlar !

Amaçları Dünya'da Davos örneği gösterilen Ayder'e gitmek !

SPOR 13.08.2013 18:56:56 28 0
5 bin kilometre yol alıyorlar !



İl ve ilçelere geziler düzenleyip, o bölgelerdeki motosiklet sevdalılarını ziyaret eden Türk Chopper Motosiklet Kulübü Genel Başkanı Ali Riza Uygut'u ve Motosiklet Kulübü üyelerini Meydan Parkı önünde Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rasim Çorbacı, Şoförler Odası Başkanı Ekrem Kılıç, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Turan Karahan ve vatandaşlar karşıladı.

Gezi programı ve kulübün çalışmaları hakkında bilgi veren Bursa Choppers Kulübü Başkanı Talat Müftüoğlu, aynı zamanda Pazar eniştesi olduğunu belirterek, Kulüplerinin Türkiye’nin en büyük motosiklet kulübü olduğunu ve Avrupanın da en aktif motor kulübü olduğunu söyledi.

Müftüoğlu, Motosiklet kullanırken gereken bütün güvenlik önlemini aldıklarını da ifade ederek, “Her yıl 5 bin kilometre sürüş yaparız. Örgütlendiğimiz 20 il Ankara’da toplandık. Şimdi Karadeniz bölgesinde tur atıyoruz. Karadeniz’i tanımayan arkadaşlarımıza tanıtıyoruz. Bu şekilde de turizme katkımız oluyor. Bu güzergahta Batum’a kadar gideceğiz. Aynı şekilde geri döneceğiz. Döndükten sonrada Ayder’de arkadaşlarımıza yaylaları gezdireceğiz” dedi.

Motosiklet kulübü olarak farklı bir misyona sahip olduklarını belirten Müftüoğlu, “Motosiklet kültürünü ve güvenli sürmeyi bilen kişileriz. Eksik malzemeyle ve kuralsız kullanmayız. Kullananlara da kötü gözle bakarız. Ayrıca onları da eğitir ve yetiştiririz. Bu amaçla trafikte biz örnek oluyoruz. Başkalarının da bize örnek olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaymakam Aslan ise burada yaptığı konuşmada, Chopper Kulübünün gençlere örnek teşkil ettiğini ifade ederek, “Kendilerini ve çalışmalarını takip ettiğimiz bir kulüp, bugün ilçemizi ziyaret ettiler, bizlere mutluluk verdiler. Pazar’ımızın tanıtımına katkısı olması açısından kendilerini misafir etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Motosiklet kulübü üyeleri gezi sırasında çay içtiler ve tulum eşliğinde horon oynadılar. Pazarlı motosiklet sevdalıları ise motosikletlere binerek hatıra fotoğrafı çektirdiler ve hayranlıkla incelediler. Daha sonra Motorcular, Gürcistan’ın Batum iline hareket etti 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI