10 kez kürsüye çıkmayı başardılar

Ordu ilinde düzenlenen Türkiye Kyokushin Karate Şampiyonası'na Hopa Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Antrenör Metin Ay'ın yetiştirdiği sporcular 10 kez kürsüye çıkmayı başardılar.

SPOR 2.05.2023 11:38:05 119 0
10 kez kürsüye çıkmayı başardılar

Hayati Akbaş

HOPA-Ordu ilinde düzenlenen Türkiye Kyokushin Karate Şampiyonası'na Hopa Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Antrenör Metin Ay'ın yetiştirdiği Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Spor Kulübüne kayıtlı ve farklı okullarda eğitim gören öğrenciler ile katılım sağladı.

Şampiyonada Kata ve Kumite olmak üzere iki farklı dalda yarışan Hopa’lı sporcular 1 Türkiye birinciliği, 1 Türkiye ikinciliği ve 8 Türkiye üçüncülüğü elde ederek toplamda 10 kez kürsüye çıkma başarısı gösterdiler.

Dereceye giren sporcular, Hopa Anadolu İmam hatip lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Öğrencileri Nisagul Büyük Kata dalında Türkiye 1.liği, Kumite dalında Türkiye 3.lüğü kazandı.

Rasim Serdar Yılmaz Kata dalında Türkiye 3.lüğü ve Kumite dalında Türkiye 3.lüğü kazandı.

Artvin Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Zühre Naz Akbıyık Kumite dalında Türkiye 2.liği, Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi Öğrencisi Rumeysa Akbıyık Kumite dalında Türkiye 3.lüğü, Hopa Yavuz Selim Ortaokulu Öğrencisi Ceylin Zumra Mert Kata dalında Türkiye 3.lüğü ve Komite dalında Türkiye 3.lüğü, Hopa 14 Mart İlkokulu Öğrencisi Eslem Büyük Kata dalında Türkiye 3.lüğü ve Kumite dalında Türkiye 3.lüğü derecelerini elde ettiler.

Bu turnuvada derece elde eden sporcular 2-4 Haziran 2023 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan Balkan Şampiyonası'na katılacaklar ve dereceye giren öğrenciler, Aralık ayında yine İstanbul' da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda da ülkemizi temsil edecekler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI