YENİ BİR SEÇİM HEYECANI YAŞANMAYA BAŞLADI

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, ekibi ile birlikte yeniden aday olduklarını açıkladı. Akyürek “Hopa büyürse, Artvin büyür, Artvin büyürse Türkiye büyür”

SİYASET 18.09.2022 09:36:59 65 0
YENİ BİR SEÇİM HEYECANI YAŞANMAYA BAŞLADI

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının 1 Ekim’de yapılacak seçim öncesi mevcut Başkan Osman Akyürek, ekibi ile birlikte Cihan Otel Restaurant’ın da düzenlediği kahvaltılı toplantıda yeniden aday olduğunu açıkladı.

Yerel ve Ulusal Basın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği aday açıklama toplantısına, mevcut adayların eşleri ile birlikte katılması gözlerden kaçmadı.

Yapılan kahvaltı ardından odanın geçmiş 4 yıllık süre içinde yaptığı çalışmaları içeren slayt gösterisi ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Osman Akyürek, aday tanıtım toplantısına katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek yaptığı konuşmasında “İlk göreve geldiğimizde Hopa ve Kemalpaşa’ya yakışmayan oda binamızı herkes tadilat yaptıracağımızı zannederken biz yıktık yeniden yaptırdık. Bu gün tüm üst düzey görevlileri rahatlıkla ağırlayabildiğimiz mükemmel akıllı binamızı Hopa Ticaret Odasına kazandırdık. Turizm için çalıştık. Nakliyeci ve gümrükçü üyelerimizin sorunlarını çözmek için çalıştık. Kadın kooperatifleri kurduk, Hopa Laz Böreği ve Hamsili ekmek coğrafi işaretini aldık. Bölgenin en güçlü arama kurtarma ekibi olan HOPAK’ı kurduk. Tır parkları yapılmasına öncülük yaptık. Sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçirdik. En önemlisi Osmanlı arşiv belgelerine ulaşarak Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarihimizi 1885 olarak değiştirdik” dedi.

3. dönem için de tecrübeli ekip arkadaşlarıyla birlikte yeni dönem için adaylığının en önemli etkenin Artvin Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirebilmek olduğunu belirten Başkan Osman Akyürek “OSB ilk olarak Batum’da yapılacaktı. Artvin-Batum ortaklaşa bir sanayi bölgesi kurulması için 2 yıl çalıştılar. Biz bunun yanlış olduğunu belirttik. Yapılacaksa Hopa veya Kemalpaşa’da yapılması gerektiğini söyledik. Bu yatırımın kendi ülkemize, kendi bölgemize yapılması gerektiğine inanarak çalıştık. Onların 2 yıl uğraştıkları şeyi 2 ay içinde çalışarak iptal ettirdik. Bunun üzerine OSB’nin Hopa’ya yapılmasını beklerken hiç yatırımcısı bulunmayan Arhavi’ye yapılması için izin çıktı. Hopa ve Kemalpaşa’da ise 100 yatırımcı iş insanımız ile yeni bir organize sanayi bölgesi kuruması için yeniden çalıştık. “Yer yok” dediler, bulduk. “Bin dönüm olması gerekiyor” dediler, kanun değiştirttik ve 500 dönüme düşürterek nihayet 9 yılın sonunda Türkiye’nin 376. OSB’si olan Artvin Kemalpaşa Organize Sanayi bölgesinin kurulması için sonunda kararı çıkarttık. Bölgemize büyük katkısı olacak istihdamın tavan yapacağı Organize sanayi bölgesini kurmak için kollarımızı sıvayacağız.” dedi.

“Projelerimiz bununla bitmiyor” diyen Osman Akyürek TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile yapılan görüşmelerin sonunda “Lise ve dengi okul” yaptırmak için bütçe çıkarttıklarını belirterek “Milli Eğitim il ve ilçe müdürlüğünün bize yer tahsisi yapmasının ardından okulumuzu 90 gün gibi kısa bir sürede yapıp, 2023-2024 eğitim öğretim yılına hazır hale getireceğiz. Bu konuda yetkililerden adım atmalarını bekliyoruz. Bu yılsonuna kadar bu konuda somut adım atamazsak projenin iptali bile gündeme gelebilir” dedi.

Hayat kurtarmada 1 dakikanın bile önemine dikkat çeken Başkan Akyürek “Sağlık bakanlığının bize yer tahsis etmesinin hemen ardından Hopa ve Kemalpaşa’da 112 acil sağlık merkezi kurabileceğimizi Sayın valimizin odamızı ziyaretinde kendisine ilettik.. Bütçemizi ayırdık, böylece çok kısa süre içinde hemen müdahale edebilecek şekilde 112 acil görevlilerine tahsis edilecek. Bu konuda da cevap bekliyoruz” dedi.

Sosyal sorumluluk projelerinin de olduğunu belirten Başkan Akyürek “Hepimiz engelli adayıyız. Engelli vatandaşlarımız, engelli yakınlarımız için İlçemize engelsiz sosyal tesis kazandırmak için kolları sıvadık” dedi.

Üyelerinin uzun süren mahkeme süreçlerini kısaltmak için ise oda binasının 3. katında tahkim ve arabuluculuk merkezi açmaya hazırlandıklarını belirten Başkan Osman Akyürek “Fiziki şartlarını tamamladık. Pazartesi günü İlçemizi ziyaret edecek TOBB Genel başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile açılışını yapacağız. Önümüzdeki süreçte şirketlerimiz aralarındaki anlaşmazlıkları kısa sürede çözüme kavuşturacaklardır” dedi.

3. dönem adaylığı için “Fazla oldu” diyenlere ise “Sayın Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu 7. Dönem için aday. Ne yapacaklar sayın genel başkana da mı karşı gelecekler. Bu söylemlerini değiştirmelerini tavsiye ederim. Biz İlçemizin geleceğini doğrudan ilgilendiren temel projeleri uygulama aşamasına kadar getirdik. Şimdi her biri kendi alanında başarılı olan ekip arkadaşlarımızla bu projeleri son dönemimizde hayata geçirerek , gönül rahatlığı ile görevi yeni bir arkadaşımıza devredeceğiz” dedi.

Basının soru cevap bölümünde ise basın mensuplarının sorularını cevaplayan Osman Akyürek, gelen bir soru üzerine “Hopa’nın il olması için çalıştık, çalışacağız ve bu bölgede il olmaya layık tek ilçe Hopa’dır” dedi.

“Kadın üyelerinizle ilgili pozitif bir çalışma yapacakmısınız?” sorusuna ise Akyürek, “900 civarında üyesi olan Hopa Ticaret Odasında 30 civarında iş insanı kadınlarımız var. Biz Sultan Ustabaş arkadaşımızı davet ettik ve yönetimimize aldık. Kadın iş insanlarımızın da bu konuda biraz istekli ve talepkar olması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Daha sonra Osman Akyürek’in ekibinde yer alanlar tek tek kendilerini tanıttılar.

Akyürek ekibinde yer alan isimler şöyle açıklandı: 1 Grupta Aydın Tatar ve İsmet Başar, 2 Grupta Sultan Ustabaş, Ali Altunsoy ve Taner Bilgin, 3’üncü Grupta Okan Poyraz, Meriç Burçin Özer, Barış Bülent Cihan ve Ertan Topal, 4’üncü Grupta Bülent Balcıoğlu, Arslan Akbıyık, Ömer Hacıoğlu ve Murat Topaloğlu, 5’inci Grupta Osman Akyürek, Gökhan Bıyıklı, Serkan Uzuner ve Musa Altınkaya, 6’ıncı Grupta Tolga Çakır, Yener Balkaya, Uğur Kibar ve Ümit Doğan Vayiç ve son olarak 7’inci Grupta Arif Lokumcu, Hasan Akyüz, Murat Çakır ve Nizamettin Çelik olarak açıklandı.

Toplantının sona ermesi ardından topluca Kavakdibi camiine geçilerek burada bir cenaze törenine katılarak yakınlarına başsağlığı dilediler.

Osman Akyürek ve ekibi daha sonra İlçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak, sorun ve taleplerini dinlediler.

Akyürek akşam ‘da Arkadaşları ile birlikte Arhavi Bayraktar Kültür Merkezine geçerek Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek’in kızının düğün törenine katıldılar


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI